Colectăm selectiv, din aprilie

De Andreea Pintea
6Comentarii
Colectăm selectiv, din aprilie
© Dan Pascu – stânga, directorul RETIM FOTO: A.P.
Colectare deșeurilor se va schimba radical din aprilie, atunci când va deveni funcțional sistemul de colectare selectivă.

Colectarea deșeurilor în zona I – ceea ce include și municipiul Arad, va fi radical schimbată din aprilie, atunci când RETIM Ecologic SA va prelua colectarea gunoiului. „Colectarea deșeurilor se va face pe cinci categorii distincte, conform standardului european”, a punctat Dan Pascu, director general RETIM.

Ce trebuie să știe arădenii?

În primul rând arădenii, fie direct în cazul celor care locuiesc la case, fie prin asociațiile de proprietari, vor trebui să încheie contracte cu noul prestator de servicii. În acest moment compania din Timișoara este oarecum în întârziere cu semnarea contractelor, întrucât s-a lovit de reticența agenților economici și a asociațiilor de proprietari. „Probabil că informația noastră nu a ajuns destul de clar la arădeni, de aceea încercăm să clarificăm orice nelămurire. Am încercat, acolo unde au fost probleme să venim cu lămuriri și explicații. Sigur că vorbim de o colectare pe 5 categorii distincte, ceea ce implică și o mobilizare și un efort și din partea arădenilor. Dar, dacă vom colabora nu vom reuși să avem o colectare selectivă eficientă”, a mai precizat Dan Pascu.

Cum se va colecta?

Colectarea pe cele cinci categorii de deșeuri se va realiza astfel: deșeuri din metal și plastic în pubele și containere de culoare galbenă, hârtie și carton în containere de culoare albastră, ambalaje din sticlă în containere de culoare verde, deșeuri reziduale în pubela dedicată. O categorie importantă o vor constitui deșeurile biodegradabile, care se vor colecta în pubele maro.

Taguri: ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor