Colegiul „Aurel Vlaicu” dă replica lui Falcă

Reactualizat la:
4Comentarii
Colegiul „Aurel Vlaicu” dă replica lui Falcă
Aceasta vine după ce edilul local a prezentat un dezechilibru între necesitatea de spațiu și cererea de școlarizare în unele școli arădene.

Am primit pe adresa redacției, din partea conducerii Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” un drept la replică referitor la declarațiile edilului local, Gheorghe Falcă despre un excedent de spații la colegiul arădean, cu sugestia de a fi cedate către Colegiul „Dimitrie Țichindeal” care se confruntă cu o problemă acută de spații și o cerere foarte mare de școlarizare.

„În articolul apărut vineri, 31.07.2015, în Jurnalul Arădean, primarul Aradului, d-nul Gheorghe Falcă afirmă că la Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu „spaţiile sunt imense, iar cererea de şcolarizare mică”. Acest lucru ar impune cedarea anumitor spaţii către Liceul „Dimitrie Ţichindeal”, unde cererea de şcolarizare mare depăşeşte spaţiul disponibil. Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” îşi rezervă dreptul de a face anumite precizari, în vederea unei informări corecte.

În primul rând, Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, este o şcoală de tradiţie în învăţământul tehnic, care dispune de o bază materială completă, modernă, utilizată în pregătirea profesională a viitorilor muncitori calificați sau tehnicieni. Trebuie precizat faptul că nu există spaţii excedentare, toate sălile de clasă, cabinetele de specialitate, laboratoarele tehnologice și atelierele de instruire practică fiind utilizate în totalitate, beneficiind de o dotare de excepție, la nivelul standardelor pentru calificările profesionale școlarizate.

În al doilea rând, referitor la oferta de şcolarizare, se constată că există un interes crescut din partea elevilor și părinților. Astfel, numărul elevilor înscriși la învățământul profesional cu durata de 3 ani a depăşit numărul locurilor aprobate prin planul de școlarizare, fiind necesară organizarea unei probe suplimentare de admitere, în vederea selecţiei candidaţilor. Mai mult decât atât, în urma numărului mare de cereri din partea părinţilor, Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” a solicitat la M.E.C.Ş. şi I.S.J. Arad şi a obţinut suplimentarea cu încă o clasă pe lângă cele 3 clase aprobate iniţial.

Menționăm că unitatea școlară a primit din partea Consorțiului Regional pentru Învățământ și ocupare CRIO VEST, 4 ”Titluri de excelență” în cele două ediții organizate până acum, fiind considerată o unitate reprezentativă pentru învățământul profesional și tehnic din regiunea de dezvoltare Vest.

De asemenea, şcoala se bucură de susţinerea a 14 agenţi economici care solicită şcolarizarea în calificări unice la nivelul judeţului, asigurând elevilor o bursă profesională suplimentară şi posibilitatea angajării acestora după finalizarea studiilor.

Prin urmare, considerăm greșită ideea conform căreia Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Arad ar putea ceda spaţii de învățământ altor instituţii școlare”.

 

Articol pe aceeași temă:

Falcă: Mladin – un incompetent, prefectul – un absent

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor