Colegiul Economic din Arad, pregătit de reabilitare

De Diana Dutu
Reactualizat la:
Colegiul Economic din Arad, pregătit de reabilitare
Vineri a fost semnat contractul de finanţare a investiţiei. Valoarea lucrărilor se ridică la 18,2 milioane de lei.

După Preparandia „Dimitrie Ţichindeal” şi Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”, a venit rândul Colegiului Economic din Arad să se pregătească de reabilitare. Vineri a fost semnat contractul de finanţare a investiţiei ce se ridică la 18.241.315,57 lei. Finanţarea este asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (17.534.232,51 lei) şi din bugetul local (707.083,06 lei). „În realitate, ceea ce facem noi acum e un moment istoric. Pentru că aceste lucrări de reabilitare sunt de o complexitate cum numai o dată la 50 de ani se pot face” – a subliniat primarul Gheorghe Falcă.

Următorul pas ce trebuie făcut de autorităţi îl constituie iniţierea licitaţiei pentru desemnarea constructorului. Rezultatul îl vom putea afla în vara-toamna anului viitor, ceea ce înseamnă că lucrările de reabilitare – care se vor întinde pe perioada a 12 luni – se vor finaliza în 2019.

Lucrări

Ce se va realiza, efectiv, la Colegiul Economic? Se va interveni la nivelul arhitecturii clădirii prin lucrări de reabilitare şi consolidare a corpului de clădire existent, prin investiţii în amenajarea interioară si exterioară a spaţiilor şi în reorganizarea funcţiunilor existente pentru a satisface normele în vigoare. Va fi refăcută învelitoarea întregii clădiri, înlocuind țigla ceramică și tabla zincată cu una nouă. Se va amplasa în curtea interioară un lift pentru persoanele cu dizabilităţi şi tot în curtea şcolii se va amenaja un teren de baschet şi vor fi amplasate diferite aparate pentru gimnastică de relaxare.

În ceea ce priveşte reabilitarea termică, aceasta va presupune schimbarea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie de lemn triplu-stratificat, dar şi termoizolări ale demisolului şi planşeului peste etaj. Se va interveni şi la nivelul ornamentelor de ipsos de pe fațade, cele lipsă sau deteriorate completându-se cu elemente noi.

Nu în ultimul rând, prin soluția propusă în cazul reabilitării tuturor instalaţiilor de utilităţi, au fost tratate și problemele privind autorizarea de funcționare a imobilului.

Dotări

La capitolul dotări, se are în vedere o investiţie estimată la peste un milion de lei care cuprinde obiecte de mobilier pentru sălile de laborator și cabinetele specializate fiecărui profil, precum și pentru sălile de studiu multidisciplinare și cabinetul psihologic. Bucătăria va fi dotată cu o întreagă gamă de aparate și mașini pentru gătit. Pentru grupurile sociale s-au prevăzut toate obiectele de mobilier și sanitare necesare asigurării confortului și igienei personale, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

Mulţumiri

„E un moment pe care îl aşteptăm de foarte mult timp. Eu, de cel puţin 18 ani, de când mă aflu la conducerea Colegiului Economic. Sperăm să ne descurcăm, normal că nu va fi uşor să asigurăm celor peste 800 de elevi condiţii normale de desfăşurare a cursurilor pe timpul lucrărilor de reabilitare. Vom găsi o cale. Închei prin a mulţumi Primăriei municipiului Arad pentru sprijinul acordat la realizarea acestei ample lucrări de investiţii” – a subliniat Monica Băltăreţu, directorul Colegiului Economic.

foto-interior0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !