Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad și-a deschis larg porțile

De A.D.
Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad și-a deschis larg porțile
Sâmbătă, 8 aprilie 2017, Colegiul Național „Moise Nicoară”Arad și-a deschis larg porțile pentru vizitatori, părinți, bunici, foști absolvenți și viitori elevi.

A fost o sărbătoare plină de emoții pentru cei care au retrăit amintiri, dar și pentru cei care au făcut prima dată cunoștință cu impunătorul edificiu de piatră și de oameni. Dintr-o dată, spațiul încărcat de istorie dar și de realizările prezentului a devenit neîncăpător pentru atâția vizitatori curioși.

Ziua a început în Sala Festivă a liceului cu un cuvânt de bun venit adresat tuturor de către prof. Diana Achim, director al Colegiului. Și pentru ca oaspeții să înțeleagă cu adevărat ce înseamnă viața de elev la „Moise Nicoară”, au vorbit, pe rând, Vladimir Iașin-Grozescu și Tudor Țig din clasa a VI-a, Andreea Dedea și Alexandra Teodora Mândra din clasa a XI-a și Andreea Szocs din clasa a XII-a, care, prin mărturiile lor sincere și emoționante, au reușit să convingă auditoriul că merită efortul să vii la școala cu cele mai bune rezultate la examenele naționale și la olimpiadele și concursurile pe discipline.

Membrii echipei de robotică a liceului – „Harambe Cartel” – care s-a întors recent cu premii de la cel mai important concurs internațional de gen, au făcut o demonstrație a capacității robotului proiectat și programat de ei, spre bucuria oaspeților mai mici și admirația celor mari.

Exerciţiu de descoperire

Oaspeții au fost apoi invitați să descopere, cu ajutorul elevilor-ghizi, laboratoare și cabinete, săli de clasă, sala de sport, biblioteca, alte spații dedicate activităților curriculare și extracurriculare. S-au oferit informații despre proiecte naționale și internaționale, parteneriate, activități culturale și sportive, competiții la care participă cu succes elevii și profesorii prestigiosului colegiu.

Primirea oaspeţilor, pe catedre

Fiecare catedră a organizat pentru vizitatori activități inedite și interesante: la catedra de română – ateliere interactive, la catedra de engleză – un display de obiecte specifice civilizației britanice dar și delicatese dulci, la laboratoarele de fizică și chimie – experimente spectaculoase, la geografie – jocuri atractive de cultură generală, dar și posibilitatea de a participa la pregătirea lotului național format exclusiv din moisiști. În cabinetul de franceză și germană vizitatorii au fost întâmpinați cu muzică și s-au purtat discuții despre obținerea atestatelor de DELF sau OSD. Activități captivante s-au desfășurat și la catedra de matematică, unde viitorii elevi au putut intra în atmosfera rezolvării de probleme, dar și la biologie sau în sălile de sport unde s-a desfășurat o demonstrație de gimnastică TAI CHI și proiecția unui film cu cele mai frumoase momente de pe parcursul competițiilor sportive. De menționat este și originala inițiativă a catedrei de istorie, unde elevii au purtat costume specifice unor epoci sau uniforme militare. În laboratoarele de informatică, avându-i ca îndrumători pe colegii lor mai mari de la clasele de matematică-informatică, intensiv informatică, copiii au învățat să-și programeze primul lor joc. Pentru că au trecut cu brio de ora de programare, au fost fotografiați alături de „profesorii” lor și au primit diplome și bomboane.

Valoare

Printre întrebări și răspunsuri, cei veniţi pentru prima dată în Colegiul Național „Moise Nicoară”Arad au descoperit frumusețea unei școli a cărei valoare este dată de calitatea muncii depuse aici de elevii și profesorii ei.

Fotografii realizate de: Ștețcu Serena și Suciu Adelin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !