Colegiul Pedagogic a decis: s-a cerut suplimentarea numărului de clase

De Monica Ardelean
Reactualizat la:
Colegiul Pedagogic a decis: s-a cerut suplimentarea numărului de clase
© Calitatea de elev de „Peda” , la mare căutare FOTO: JA
115 copii s-au înscris pentru cele 75 de locuri disponibile la clasa pregătitoare. Lista celor admişi poate fi consultată la adresa http://www.tichindeal.ro/.

Colegiul Naţional Preparandia „Dimitrie Ţichindeal” şi-a încheiat la finele săptămânii înscrierile pentru clasa pregătitoare. Aşa cum era de aşteptat, numărul celor care vor să urmeze şcoala primară la colegiul arădean depăşeste cu mult numărul de locuri disponibile. S-au înscris 116 copii pentru 75 de locuri. În condiţiile în care numărul de clase ar fi rămas la trei, 41 de copii ar fi fost obligaţi să se îndrepte spre alte şcoli. În cursul zilei de miercuri, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie s-a decis să se depună cerere la IŞJ Arad pentru suplimentarea numărului de clase. „Am decis în cadrul şedinţei că vom cere încă o clasă şi sperăm că vom primi aprobarea fără probleme. A fost publicată lista cu cei 75 de copii şi alţi 25 sunt pe lista de rezervă. Vor mai rămâne doar 16 elevi care trebuie să se reorienteze către alte şcoli”, a punctat Sorin Haiduc, directorul Colegiului arădean. Lista celor admişi pe cele 75 de locuri este afişată pe site-ul şcolii, http://www.tichindeal.ro/. dar şi la sediul unităţii şcolare.

Criterii de selecţie

Este primul an în care şcoala arădeană şi-a stabilit propriile criterii de selecţie ale copiilor. Fiind o şcoală vocaţională, colegiul nu mai are arondată nici o circumscriţie şcolară, iar înscrierea s-a desfăşurat fără a se ţine cont în mod obligatoriu de criteriul domiciliului. Acesta a fost stabilit doar ca şi criteriu diferenţiator, în caz de egalitate între mai multe dosare. „Este mai multă responsabilitatedin partea şcolii în alegerea elevilor. Stabilirea criteriilor specifice, singurele de care s-a ţinut cont, a implicat mult mai mult şcoala. Este primul an în care facem înscrierea copiilor doar după aceste criterii specifice”,a punctat Haiduc.

Analiza dosarului

Ce a contat la analizarea cererilor? Dacă la data înscrierii copilul are un frate sau o soră în unitatea şcolară, dacă părintele este angajat al şcolii sau dacă una dintre rudele de gradu I sau II a fost cadru didactic titular. Acestor criterii prioritare li se mai adaugă şi trei criterii cumulative precum apropierea locului de muncă al părinţilor de colegiu, dacă cel puţin unul dintre părinţi a fost absolvent al şcolii sau dacă copilul provine de la una din grădiniţele de aplicaţie ale şcolii. Abia în ultimul rând s-a ţinut cont de domiciliul stabil al copilului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !