Şcoli la conservare

Şcoli la conservare
Bucureşti – Senatorul PSD Dan Vasile Ungureanu a primit de la ministrul Educaţiei răspunsul privitor  la şcolile din judeţul Arad care s-au desfiinţat din lipsa copiilor.

În total, potrivit datelor existente la minister, în judeţul Arad există 6 unităţi şcolare care nu mai funcţionează. Este vorba de şcolile cu clasele I – IV din Brazii, Iosaşi, Călugăreni, Cuiaş, Leasa şi Tăgădău, în care – conform MECT – învăţau 21 de elevi.

„Din nefericire, lipsa copiilor care să urmeze cursurile în acele localităţi a determinat o reducere a numărului de şcoli. Ministerul a dat asigurări că toţi profesorii au fost mutaţi în alte unităţi şcolare. La fel şi elevii. Ceea ce nu este însă clar e tocmai situaţia clădirilor, care – fără a fi întreţinute, folosite sau măcar conservate – vor ajunge să se degradeze şi să dispară. Conducerea MECT spune că spaţiile pot fi închiriate prin contract, cu revizuirea anuală a acestuia, şi le poate fi chiar schimbată destinaţia. Dacă nu se vor găsi doritori pentru acele spaţii, consiliile locale şi primarii trebuie să conserve ceea ce a rămas. Bani pentru consolidări, reabilitări şi reparaţii se pot primi inclusiv de la MECT”, a declarat senatorul PSD Dan Vasile Ungureanu.

S.T.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !