Colţeii, datorii mari la stat

De Alin Gherasim
13Comentarii
Colţeii, datorii mari la stat
Lista persoanelor cu datorii către statul român scoate la iveală că membrii familiei Colţeu au datorii uriaşe.

De când nu se mai taie lemn în Ocolul Silvic Privat Nadăş, familia Colţeu are probleme financiare. Nu o spunem noi, o spun cei de la ANAF care au publicat lista persoanelor fizice care au datorii mai mari de 1.500 de lei către stat. Dar dacă este să vorbim despre datoriile familiei Colţeu, acestea sunt mult mai mari de 1.500 de lei. De exemplu, Viorica Colţeu are de plătit către stat aproape 50.000 de lei.

45.476 de lei din această sumă reprezintă obligaţii fiscale către bugetul de stat, iar 1.100 de lei sunt bani datoraţi bugetului fondului naţional de asigurări sociale de sănătate. Trebuie precizat că niciun leu din datorie nu a fost contestat. Aşadar, Viorica Colţeu îşi asumă datoriile, dar nu prea are bani să le plătească. În ceea ce îl priveşte pe soţul Vioricăi, respectiv Alexandru Mihai Colţeu, acesta nu are datorii chiar atât de mari, dar sunt tot de ordinul zecilor de mii de lei. Potrivit datelor ANAF, bărbatul are datorii de 42.718 lei la bugetul de stat şi încă 380 de lei la fondul de asigurări de sănătate. Nici Alexandru Mihai Colţeu nu a contestat datoria, semn că ştie despre ea, dar nu are de unde să o plătească.

Circulă zvonuri

După cum am spus deja, tăierea şi vinderea lemnului din pădurea Nadăşului este interzisă. Aşa că familia moştenitoare nu prea mai are surse de venit sănătoase. Surse din Nadăş spun că cei din familia Colţeu ar fi ajuns într-o situaţie destul de disperată, cerând bani cu împrumut la diferiţi oameni mai înstăriţi din sat. Că o fi aşa, că nu o fi, nu ştim să spunem.

Împreună: 100.000 de lei

Dar cert este că, după cum arată şi ANAF, cei doi Colţei au de plătit către stat aproape 100.000 de lei, o sumă destul de mare. Iar faptul că nu şi-au plătit datoriile pot fi considerate un semn că moştenitorii au cam ajuns la… fundul sacului.

Taguri: , , , ,


13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor