Comemorare la „Locul sfânt”

11Comentarii
Comemorare la „Locul sfânt”
Comemorare la „Locul sfânt”
ARAD – În discursul rostit în Piaţa Revoluţiei, la depunerea de coroane  în memoria martirilor revoluţiei din Arad, Valentin Voicilă a dovedit că poate fi un lider care capacitează mulţimile.

Pentru prima dată în ultimii ani, un vorbitor la manifestări de acest gen a fost aplaudat. Asemuind Piaţa Revoluţiei cu Ierihonul, locul sfânt, Voicilă i-a îndemnat pe oamenii politici şi pe cei instalaţi în fruntea urbei la smerenie, reamintindu-le că acei oameni care au avut curajul să protesteze în 1989 împotriva lui Ceauşescu nici măcar nu se gândeau că ar putea trage un folos din acţiunile şi atitudinea lor.

Dacă socotim că singurii care au luat cuvântul au fost PS. Timotei Seviciu, Episcop al Aradului, Hălmagiului, Ienopolei şi Hunedoarei, Valentin Voicilă şi Dorel Popa, ne dăm uşor seama că, de această dată s-a mizat pe capacitatea religiei de a îmblânzi sentimentele şi resentimentele.

Rezultatul a fost cel scontat : dintre cei aproximativ 200 de participanţi, niciunul nu a vociferat împotriva cuiva sau a ceva.

S.T.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor