COMENTARIU România, în războiul rece SUA-UE

COMENTARIU România, în războiul rece SUA-UE
Uniunea Europeană, din punct de vedere militar, este-vorba lui Cantemir- un colos cu picioare de lut.

Având în vedere faptul că jumătate dintre țările din UE sunt membre NATO, care, de fapt, înseamnă America, constituirea unei forțe de reacție rapidă militară a UE, fără legătură cu NATO, este iluzorie. Cum să acționezi tu, forță militară a UE, împotriva intereselor NATO, când tu ești membru al acesteia?Este o aiureală, un lucru total lipsit de sens.Este imposibil!

Pe nesimțite, an după an, NATO s-a transformat într-o organizație politică, un fel de internațională ancorată în primul rând într-un rechinism economico-financiar, militar și geostrategic. Ceea ce, de fapt, se vrea a fi și Uniunea Europeană. De fapt, nu Uniunea Europeană, ci țările cu vocație imperială care o conduc și vor să impună reguli care lor le aduc beneficii imense, pe seama sărăcirii țărilor cu rang de colonii, cărora le impun niște conduite de guvernare bazate pe plătirea unui tribut.

Problema este: de ce plătim noi, românii, tribut ambelor părți? De ce nu decidem, odată pentru totdeauna, dacă suntem de partea SUA sau de partea Germaniei? Este deja evident că între aceste două superputeri este un război economic crunt, iar România este prinsă la mijloc. Mai mult decât probabil, intelighenția diplomatică românească-atâta câtă ne-a mai rămas după nesăbuita epurație postrevoluționară-joacă pe sârmă între UE și SUA. Toate ar fi bune și frumoase dacă pe plan intern s-ar înregistra un consens pe interesul național, numai că, din păcate, nu mai avem clasă politică, ci doar niște găști vândute uneia dintre părțile interesate în desăvârșirea statutului de colonie a României.

În acest context, Comisia Europeană, recte Germania, prin glasul obedientului Juncker, a decis că, de aici înainte, acordarea de fonduri va fi condiționată de respectarea statului de drept! Cine va decide dacă un stat sau altul încalcă acest principiu? Cum, cine? Evident, Germania, în primul rând! Un simplu raport, alcătuit pe genunchi de către un raportor plătit gras de către guverne sau opoziție, va fi suficient pentru ca țării respective să i se mai dea fonduri sau nu! Comisia Europeană taie și spânzură, pentru că așa vrea ea, tu nu ai dreptul la rescurs! Este limpede că onor Comisia Europeană recurge la un șantaj murdar împotriva țărilor cu mai mică pondere în Uniunea Europeană. Nu cred că va trece prea mult timp până când Germania va încerca, prin intermediul lacheilor săi, să impună scoaterea tuturor țărilor membre UE din NATO. Tentativa nebunească a Germaniei de atragere a Turciei în UE a făcut parte din plan. După cum, tot din plan a făcut parte prăbușirea economico-financiară a Greciei și creditarea masivă a ei, pentru scoaterea din sfera de influență a SUA.

Nu este momentul și nici locul să discutăm despre dejucarea planului Germaniei de către Marea Britanie, prin ieșirea din UE. Problema este: noi, ce facem vom continua să fim cu curul în două luntrii, să plătim tribut ambelor părți? Se pare că da, pentru că nu mai avem oameni politici patrioți, pe care să-i intereseze soarta țării, ci doar niște găști nemernice dispuse să dea totul pe gratis, doar pentru ca ele să ajungă la putere, să fure pe rupte, să plătească tributul către cei care decid că în România este sau nu este stat de drept. Vă garantez că România va fi stat de drept, se va ridica MCV, în momentul în care Poșta Română, un simbol istoric, va fi vândută olandezilor, Hidroelectrica va ajunge la nemți, iar sarea românească va fi monopol al nu știu cărei țări care aplaudă Germania. Ungaria nu a acceptat să devină colonie, Polonia s-a răzvrătit, noi, ce vom face? Rămâne de văzut.

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !