COMENTARIUL ZILEI Broaştele au drepturi, oamenii, nu!

De Simion Todoca
3Comentarii
COMENTARIUL ZILEI Broaştele au drepturi, oamenii, nu!
© Simion Todoca
România nu reuşeşte să construiască autostrăzi şi din cauza numeroaselor piedici care vin din partea te miri cărui ONG plătit şi comandat de afară tocmai pentru a sabota. Pentru că România, nu-i aşa, nu trebuie să intre în rând cu lumea, ci trebuie să rămână în postura de colonie, groapă de gunoi, poligon de încercare. Se opreşte lucrul la o autostradă pentru că proiectul nu prevede un pasaj special pentru broaştele care vor să traverseze.

Trebuie schimbat traseul, pentru a nu tulbura habitatul unor lilieci care trăiesc într-o peşteră din vecinătate sau al vânturelui roşu, pre numele său falco tinnunculus. Nici nu mai contează că după ce nişte comisii speciale constată, după câteva luni, că în peştera respectivă nu există niciun liliac, doar că, din bătrâni, a moştenit numele de „peştera liliecilor” sau că, de fapt, vânturelul roşu nu stă într-un loc anume, ci se deplasează pe unde îl taie capul, important este că autostrăzile nu se fac.

În depoul CFR din Curtici locuiesc circa 15 familii, care şi-au cumpărat casele de la CFR. Care CFFR a construit, în cadrul culoarului 4 paneuropean, două noi linii de cale ferată. Toate bune şi frumoase, numai că, din cauza acestora, oamenii care locuiesc acolo nu mai pot ajunge în oraş decât traversând trei rînduri de cale ferată. Un bătrân de peste 80 de ani trece peste ele cărând bicicleta, singurul mijloc de transport al bagajelor cu care vine din oraş, de la cumpărături. Evident, la întoarcerea acasă bicicleta, încărcată cu de toate, trebuie ridicată de către bietul om în mâini. A cerut Primăriei, în repetate rânduri, să facă ceva pentru cei din zonă, de exemplu, să construiască o pasarelă, dar primarul se apără, spunând că nu poate face nimic, depoul fiind proprietatea CFR.

Dacă la construirea autostrăzilor li se rupe ONG-urilor inima de mila broaştelor, liliecilor şi altor jivine, de ce nu intervin atunci când este vorba de soarta unor oameni? Simplu, pentru că sutele de broscoi umflaţi, şopârle infecte, târătoare abjecte din acele ONG-uri nu sunt plătite să le fie milă de oameni, ci pentru a sabota dezvoltarea României. Sunt, însă, ONG-uri care nu se ocupă de broaşte, ci pretind că apără drepturile omului. Atunci, de ce nu intervin în asemenea cazuri, ci se autosesisează doar în cazul unor interlopi care au făcut abces dentar la puşcărie, iar statul este obligat să le plătească 15.000 de euro despăgubiri, sau în cazul unor mafioţi cărora nu li s-au respectat drepturile pentru că poliţiştii le-au pus cătuşe pe stradă sau pentru că judecătorii nu au respectat nu ştiu ce fleac procedural? Tot simplu, ei nu apără decât drepturile celor bogaţi şi puternici, pentră aceştia îi plătesc ca să le apere dreptul de a decide că tu nu ai niciun drept.

„Cei puternici şi bogaţi au inclusiv dreptul de a decide că oamenii de rând nu au niciun drept”3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor