COMENTARIUL ZILEI CCR se dă drept fecioară neprihănită

De Simion Todoca
COMENTARIUL ZILEI CCR se dă drept fecioară neprihănită
© Simion Todoca
La aniversarea de 25 de ani de la naşterea Curţii Constituţionale a României, preşedintele actual al acesteia, Valer Dorneanu, a ridicat osanale sărbătoritei, spunând că s-a impus drept o instituţie în slujba cetăţeanului.

Nu zău, a cărui cetăţean? Sute de granguri ai lumii interlope, oameni de afaceri implicaţi în treburi mai murdare decât străzile din Arad din ultima perioadă, au scăpat de puşcărie doar pentru că nişte avocaţi deştepţi, plătiţi cu purcoaie de bani, au folosit Curtea Constituţională pe post de „spălătorie” de dosare, chitind oareşce motive de neconstituţionalitate în condamnările judecătorilor. Nimeni nu mă va putea convinge vreodată că onor Curtea Constituţională ar avea ce căuta în dosare de hoţie, crimă, corupţie sau alte cele, că un hoţ sau un criminal trebuie scăpat pentru că instanţa care l-a judecat i-ar fi încălcat, chipurile, drepturile constituţionale.

Valer Dorneanu a mai spus că, în practica sa, Curtea Constituţională s-a situat deasupra intereselor şi conjuncturilor politice ale autorităţilor publice intrate în conflict. Ce vorbeşti, Franţ? Nu se poate să fi uitat aşa de repede vremurile când Curtea Constituţională, condusă de către celebrul Zegrean, era o simplă cârpă de praf în mâinile lui Traian Băsescu. Cum nu-i convenea lui Băsescu o lege sau un articol de lege, cum poruncea Curţii să le declare neconstituţionale, iar Zegrean se executa întocmai şi la timp, profitând de faptul că Băsescu, prin membrii numiţi de către el, PD şi UDMR, avea majoritate. „S-a comportat ca un arbitru imparţial şi obiectiv, invitând mereu părţile la un comportament constituţional loial, de colaborare şi de respect reciproc”. De unde atâta imparţialitate şi obiectivitate, când acea majoritate, în frunte cu posesorul de certificat de handicapat, Zegrean, era, în văzul lumii, la comandă politică? Parcă îl aud şi acum pe Zegrean spunând că măreţia legii stă în faptul că poate interpretată, când, de fapt, în cazul Curţii Constituţionale lucrurile sunt extrem de limpezi: judecătorii Curţii Constituţionale nu interpretează, ci judecă exact după prevederile Constituţiei, nu după cum li se năzare. În niciun caz nu dau o „erată” prin care îşi bat joc de voturile a opt milioane de cetăţeni, în slujba cărora, zice Dorneanu, ar fi neprihănita fecioară sărbătorită.

„Fecioara neprihănită CCR a scuipat pe voturile a opt milioane de români”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !