COMENTARIUL ZILEI Ce pregăteşte Merklaus României?

De Simion Todoca
COMENTARIUL ZILEI Ce pregăteşte Merklaus României?
© Simion Todoca
După ce, prin intermediul Facebook, folosit din plin de către serviciile secrete române, Herr Klaus Iohannis a ajuns preşedinte, a dovedit „pas cu pas” că luptă prin toate mijloacele pentru ca România să evolueze atât cât îi permite Germania, dar să nu salte peste condiţia de poligon de încercare a marilor puteri din Uniunea Europeană.

Poate că aceasta a fost sarcina lui sau poate că este convins că nu există altă cale pentru ca ţara să iasă din Evul Mediu şi să ajungă la un nivel cât de cât apropiat de cerinţele secolului în care trăim, că trebuie să ne mulţumim dacă primim din partea Uniunii Europene statutul de sclav negru cu mănuşi albe şi îmbrăcat în uniformă de firmă. Nu s-a gândit nicio clipă la varianta jocului diplomatic cu cealaltă parte, respectiv, cu Statele Unite ale Americii, pe poziţii de pragmatism, pentru ca România să devină un partener, în loc de slugă cu ştaif.

Ce urmează, ce ne aşteaptă în perioada următoare, ce ascunde poziţia adoptată de către Preşedinte, care până acum a arătat că, în loc de Herr Klaus, poate fi numit Merklaus, va apăra, în continuare, interesele Germaniei, indiferent ce preţ vor plăti românii pentru aceasta, sau va înţelege că un posibil nou mandat de preşedinte va depinde exclusiv de modul în care se va întoarce cu faţa spre popor? Din atitudinea sa de după alegeri, se poate înţelege că musai trebuie să demonstreze că a făcut absolut tot ce putea pentru a asigura continuitatea detaşaţilor Comisiei Europene la guvernarea României, că a luptat până la capăt pentru ca românii să rămână cobaii Europei.

Sunt convins că Guvernul PSD va sacrifica în mare măsură dezvoltarea durabilă pentru a putea îndeplini toate promisiunile de ordin social pe care le-a făcut şi le-a inclus în programul de guvernare, iar acest lucru oripilează în primul rând Germania, căreia îi scapă printre degete un popor care acceptă umilinţele, o ţară ale cărei guverne se aliniase politicilor de austeritate cruntă, promovate de către Merkel. Nimeni, dar absolut nimeni, nu va mai putea să vină să taie din ceea ce s-a dat deja poporului, aceasta ar echivala cu încercarea de a lua osul de la gura câinelui flămând. Pur şi simplu, este o cotitură radicală de mentalitate, o trecere la alt nivel.Dacă Iohannis va menţine linia de acum, rezultă cu claritate că trebuie să provoace instabilitate politică, să arunce România în haos. Dacă, însă, aceasta nu ar mai putea folosi imperiului, Merklaus va primi indicaţii precise să schimbe radical strategia.Iar aceasta se va vedea zilele acestea.

„Germania a pierdut o rundă din disputa cu SUA pentru acapararea României”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !