COMENTARIUL ZILEI Chiar vrem să ne luăm ţara înapoi?

De Simion Todoca
1Comentariu
Simion Todoca
Simion Todoca
Aşa zisa „stradă” care a executat, la comanda ştim noi cui, una dintre cele mai mari manipulări de după 1989, a lansat sloganul „ne luăm ţara înapoi”, amăgind pe moment o sumă de tineri, care chiar au crezut că gata, a sosit momentul ca România să intre pe un făgaş normal.

S-au lămurit repede că nu a fost vorba decât despre luarea în stăpânire a ţării de către unii care nu doresc decât desăvârşirea operei de transformare totală a României într-o piaţă de desfacere, într-o periferie a unui imperiu, incapabilă să reacţioneze vreodată la dictatură. Dar, nu despre asta vreau să vorbim, ci despre slogane. Că acestea sunt de regulă minciuni ambalate frumos, pentru a lua ochii fraierilor, este limpede deja pentru alegători. Dovada cea mai clară a fost prezenţa extrem de redusă la alegerile locale, oamenii, dezamăgiţi, preferând să stea acasă.

Vin alegerile parlamentare, iar participarea la vot se prefigurează şi mai catastrofală decât la locale. Ce pot face partidele politice pentru a-i scoate pe oameni din case, să caute slogane cât mai convingătoare, exprimând dorinţa arzătoare de a fi aproape de cetăţean şi de nevoile lui? Cred că o asemenea strategie nu mai ţine, ci fiecare partid trebuie să iasă în faţă cu mesaje concrete, cu direcţii de acţiune clare, pe înţelesul şi- mai ales- pe sufletul cât mai multor alegători.

Înclin să cred că tocmai asta are în vedere PSD prin promovarea unei iniţiative legislative privind stoparea oricăror privatizări în următorii cinci ani, plus, readucerea în proprietatea statului a tuturor obiectivelor economice privatizate în mod fraudulos. Sloganul „ne luăm ţara înapoi” nu mai trebuie enunţat, pentru că transpare din obiectul proiectului de lege. O temă de campanie excelentă, dar care trebuie tratată la modul extrem de serios şi de concis. Acum, când toată lumea este nemulţumită de abuzurile Comisiei Europene, care au dus la ieşirea Marii Britanii din UE, vor fi destul de mulţi cei care vor decide că merită să-şi sacrifice o oră, pentru a merge să voteze împotriva cedării obiectivelor economice strategice ale României către marile puteri. Desigur, este doar un exemplu, sunt multe alte treburi de făcut în România.

„Dacă nu vor veni cu ceva concret în loc de slogane care nu spun nimic, partidele politice nu au nicio şansă să scoată lumea la vot”

Taguri: , , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor