COMENTARIUL ZILEI Cine hrănește terorismul?

De Simion Todoca
COMENTARIUL ZILEI Cine hrănește terorismul?
Cu mulți ani în urmă, la Arad, șeful SRI la acea vreme, Virgil Măgureanu, susținea un curs despre terorism, teroriști, organizații teroriste.

El afirma fără echivoc că organizațiile teroriste din lumea întreagă au fost create și susținute financiar de către marile puteri, executând la comandă atentate care să creeze pretexte fie pentru limitarea drepturilor democratice în interiorul unor țări, fie pentru intervenții dinafară. Fiind considerat un continuator al fostei Securități comuniste, nu că nu ar fi așa,Virgil Măgureanu a fost tratat cu indiferență, iar expozeurile sale au fost primite cu reticență, pentru că prea semănau a disertații despre Occidentul decadent și putred.

Probabil că la fel voi fi tratat și eu, unii vor spune că repet papagalicește spusele lui Măgureanu din urmă cu mulți ani, că bat câmpii, așa cum a făcut-o el. Acestora le spun că atunci când Măgureanu vorbea în aulă l-am ascultat foarte atent, nu pentru a învăța ceva de la el, ci pentru că eram surprins că ditamai șeful SRI spunea exact ceea ce credeam eu, ca simplu student și nicidecum ca și continuator al structurilor societății socialiste multilateral dezvoltate, pe care am urât-o din tot sufletul. Scuzată să-mi fie divagația, dar am dorit să fie clar că nu exprim ideile altora, ci vreau să atrag atenția asupra efectelor generalizării terorismului, să pornesc de la viitoarele efecte pentru a ajunge la cauze.

Așadar, ce urmează după diseminarea atentatelor teroriste din Franța și din alte state ale lumii, îndeosebi din Uniunea Europeană? Evident, o amputare drastică a drepturilor cetățenești în țările mici, în numele securității cetățenilor europeni, pentru consolidarea controlului marilor puteri, inclusiv prin prezența militară a acestora, pe spezele celor care nu au capacitatea de a se apăra singure. După ieșirea Marii Britanii din UE, nimic nu mai stă în calea celorlalte mari puteri de a reduce până aproape de zero suveranitatea și independența țărilor componente, prin restrângerea rolului parlamentelor naționale, obligate să adopte doar legi europene. Adică, legi pe care majoritatea din Parlamentul European le adoptă la comanda Comisiei Europene.

Este previzibil că marile puteri din UE și SUA vor declanșa un „război total ” împotriva terorismului, la care se vor ralia toate națiunile, numai că marile puteri le vor impune celor mici măsuri legislative împovărătoare, atât din punct de vedere economic, cât și cu privire la renunțarea totală la suveranitate. Bunul simț ne spune că în timp record toate organizațiile teroriste ar putea fi anihilate de către serviciile secrete reunite ale țărilor din UE, ca să nu vorbim de SUA. Se vrea acest lucru ? Nicidecum, marile puteri continuă să finanțeze organizațiile teroriste, să le înarmeze pe bani grei, care se traduc în bunăstarea cetățenilor marilor puteri.

Și așa, ajungem la ISIS, deja celebra organizație Stat Islamic. Cei care au creat-o, pentru a o folosi pentru mici contracte, au transformat-o într-o mișcare ideologică și religioasă, pentru ca să nu mai suporte ei costurile, ci fanaticii islamului, deținătorii unei finanțe fabuloase. De folosit, o folosesc tot ei, dar pe banii fanaticilor. Toate mișcările și curentele bazate pe fanatism au fost sortite pieirii, pentru că aveau soldați neinstruiți, păstori de capre, țărani care supraviețuiau pe baza unei mici culturi agricole, oameni care mâncau odată la trei zile. Astăzi, soldații organizațiilor teroriste sunt oameni instruiți la cel mai înalt nivel, în academii militare din SUA și țările mari din UE. Știați că atentatorii din 11 septembrie au fost școliți de academiile americane? Ce căutau acolo, cine i-a acceptat, cine le-a permis să-și ducă la îndeplinire planul ? Nu cumva CIA, FBI și alții, care știau că după cataclismul din 11 septembrie SUA vor primi pe tavă statutul de jandarm al lumii? Oare, de ce toate atentatele au loc în Franța, în timp ce Germania este ferită de așa ceva? Dacă se iau decizii capitale privind lupta împotriva terorismului, va mai putea Franța să pretindă un rol determinat, din moment ce serviciile sale secrete sunt neputincioase, în timp ce Germania dă o lecție strălucită, neavând parte de nenorociri, pentru că serviciile sale secrete sunt performante?

România trebuie să adopte poziția ghiocelului, să aprobe tot ce spune Merkel, pentru că altfel nu este exclus ca mâine organizațiile teroriste să adopte subit un interes sporit pentru această țară. De pildă, să arunce în aer diferite obiective de interes strategic. Care sunt acestea, știe toată lumea. Pe de altă parte, România, dacă se străduiește să-l convingă pe Klaus Iohannis să fie președinte, nu sicofant și soț al „răvășitoarei ” poate să joace un rol determinant în relația NATO-UE. Pe timpul lui Ceaușescu, România a avut rezultate incredibile ca mediator între sferele de influență. S-a copt timpul să revină la această facilitate extraordinară. Cu o condiție : să fie condusă de patrioți, nu de patrihoți !0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !