COMENTARIUL ZILEI Cu capul de piatră sau viceversa?

De Simion Todoca
COMENTARIUL ZILEI Cu capul de piatră sau viceversa?
Nu prea pricep de ce se stropșesc analiștii și politicienii lui pește către Comisia Europeană, care, aproape pe față, ne spune să ne luăm gândul de la masa marilor națiuni ale Uniunii Europene, rezervată exclusiv celor care de-a lungul istoriei au fost națiuni imperiale.

Ne oțărâm că, după ce ne-au amăgit cu iluzia democrației occidentale, Germania și acoliții săi ne sugerează să ne vedem lungul nasului, pentru că locul nostru este în sfera de influență a Moscovei. Să ne fie cu iertare, dar ceea ce se petrece astăzi se știa cu mult ânainte ca România să devină membru al Uniunii Europene, mai exact, cam pe vremea când s-a tras primul glonț al revoluției. Capetele luminate și informate ale României știau exact care va fi locul României și care ar trebui, în mod logic, să fie. Mai exact, în economia mișcărilor tectonice de pe eșichierul politic european, singura salvare a României era statutul de țară neutră intangibilă, cu acordul marilor puteri. Imediat după revoluție, au fost câteva voci timide care au sugerat o astfel de direcție de acțiune, dar la acel timp era imposibil.
Capetele luminate și informate despre care vorbeam, au conștientizat pașii necesari pentru atingerea scopului cu bătaie lungă. Apropierea de SUA, indiferent cu ce preț, având ca finalitate intrarea ân NATO, era absolut necesară. România nu ar fi putut niciodată să propună măcar discutarea acordării statutului de țară neutră. SUA, în schimb, poate să facă acest lucru. Atunci, veți spune, de ce ne-am mai chinuit să intrăm în Uniunea Europeană? Simplu, pentru că trebuia să tragem de timp, până când sămânța aruncată prin aderarea la NATO măcar să încolțească. Ungaria, națiune imperială și membru UE ar fi putut face presiuni inimaginabile pentru desființarea Trianonului și refacerea Ungariei mari, în dauna unei Românii pe care nu o mai apărau nici măcar rușii. Atrebuit ca România să devină membru UE, pentru a beneficia de prevederile tratatelor care puneau sub obroc petențiile teritoriale între statele membre.
Acum, UE, prin Comisia Europeană, respectiv statele imperiale, este pe punctul de desființa tratatele, în beneficiul lor și spre disperarea amărâților care au fost integrați cu forța, conjunctural, cu unicul scop de împiedica Rusia să devină iarăși mult prea puternică. În momentul în care Uniunea Europeană și Rusia au căzut de acord asupra echilibrului de forțe, România a redevenit un simplu obiect de târguială. Pare ciudat și ilogic, însă realitatea este cruntă : dacă până acum calitatea de membru UE a României a fost motivul invocat de către Germania și ceilalți pentru a nu satisface pretențiile Budapestei, doar un fir de ață ne desparte de momentul în care pretențiile vor fi socotite legitime, iar România, ca stat membru, va fi obligată să se supună! Neacceptarea României în Spațiul Schengen a fost o tragere de timp, în așteptarea momentului. Nu îmi face deloc plăcere să o spun, dar Băsescu a fost unul dintre oamenii informați care știau exact ce va urma și din acest motiv a făcut tot posibilul să fim sub tutela Americii. Indiferent câte miliarde din avuția națională s-au dus, prin intermediul lui Traian Băsescu, spre firme dubioase și personaje abjecte din SUA, exact acum, la spartul târgului, America este dispusă să negocieze cu Uniunea Europeană și cu Rusia statutul de neutralitate al României. Fie prin retragerea sau expulzarea din UE, fie prin rămânerea de formă, cum ar zice DNA, „sub control judiciar”. Înclin să cred că în a doua variantă, pentru ca România să rămână un fel de obor în care ambele părți să spele zeci sau sute de miliarde, din care guvernanții României să-și tragă un comision de 2-3% și să rămână și pentru popor 0,01%. Să vadă și prostimea pe cine trebuie să voteze…

„S-a copt vremea pentru ca America să susțină cauza pe care România nu ar fi putut niciodată să o susțină de una singură” ​0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !