COMENTARIUL ZILEI Destrămarea UE, praf în ochi

De Simion Todoca
Simion Todoca
Simion Todoca
Tot mai mulţi oficiali ai Uniunii Europene „avertizează” că „dacă nu ne unim forţele”, dacă nu facem şi nu dregem nu ştiu ce- îndeobşte lucruri pe care ni le cer, nouă, celor mai mici, mahării Comisiei Europene- UE se va destrăma.

O serie de „bla-bla”-uri, ca să-i sperie pe proşti, să-i determine să accepte orice, în numele salvării Uniunii, fără de care ar fi vai şi amar de noi. Uniunea Europeană nu are cum să se destrame atâta vreme cât cei care au construit-o şi o conduc nu şi-au atins ţelurile. Deşi se poate circula prin Europa fără restricţie, graniţele sunt tot acolo, doar teoretic au fost şterse, dar, lucru dovedit de ridicarea gardurilor de sârmă ghimpată din cauza migranţilor, pot fi închise oricând. Ştergerea graniţelor nu a ajuns încă în faza în care să fie considerată soluţia pentru bunăstarea şi libertatea tuturor cetăţenilor Europei, indiferent de limba pe care o vorbesc sau unde s-au născut.
Aşadar, nu s-a ajuns încă nici măcar la faza intermediară a acceptării lipsei graniţelor, ca delimitare a diferitelor state suverane, ci doar ca perimetre regionale în interiorul imperiului. Dacă la ora actuală modificarea graniţelor statale ar fi imposibilă, mai târziu, când statele vor fi simple regiuni, nu va fi greu pentru cei care vor fi la cârma Uniunii Europene să dispună modificarea perimetrelor regionale, în favoarea acoliţilor lor. Iar când va veni momentul ca regiunile să-şi anunţe independenţa faţă de imperiu, o vor face între graniţele dobândite cu acceptul acestuia.
Sigur, este un scenariu pe care prea puţini îl consideră real, dar mereu istoria ne dovedeşte că, dacă suntem proşti, nu observăm momentele când face brusc cotituri care ne vor afecta viaţa.
Dar, dacă nu luăm în calcul scenariul de mai sus, putem să calculăm negustoreşte şi să observăm foarte uşor că marile puteri nu vor accepta sub nicio formă desfiinţarea Uniunii Europene, pentru ele aceasta fiind găina care face ouă de aur. Dacă ne gândim câte zeci de miliarde de Euro a avut Germania profit de pe urma aşa ziselor crize, putem să ne dăm seama că şi actuala criză, cea a imigranţilor şi atentatelor teroriste a fost planificată cu minuţiozitate. Abia mai târziu vom vedea scopul şi rezultatele.

„Marile puteri nu vor accepta desfiinţarea Uniunii Europene, pentru că aceasta mai are mult până să-şi atingă scopul”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !