COMENTARIUL ZILEI Dincolo de vorbe…

De Simion Todoca
COMENTARIUL ZILEI Dincolo de vorbe…
„Acum, ne pregătim pentru a prelua, în cel de-al doilea semestru al anului 2019, președinția Consiliului Uniunii Europene.”

„Vrem să facem acest lucru cu toată maturitatea și responsabilitatea, pentru consolidarea proiectului european, a valorilor și principiilor sale fundamentale, iar Guvernul pe care îl conduc are deja în vedere o pregătire serioasă, la nivel instituțional, tehnic și logistic, pentru asigurarea unui mandat de succes al României la președintia Consiliului Uniunii. De aceea, susțin în continuare un rol proactiv al României în UE, pentru a face față noilor provocări și evoluții din regiune și din întreaga lume”. Este zicerea premierului Dacian Cioloș, de 9 mai – Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat a României și Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al doilea Război Mondial.

Spune, cumva, premierul că România va folosi mandatul pentru ca, în sfârșit, să îi fie respectate drepturile legitime de membru cu drepturi depline al UE ? Spune, cumva, că România, la ora preluării președinției Consiliului Uniunii Europene, ar trebui să fie în Schengen ? Zice, oare, Dacian Cioloș că dacă acest lucru nu se va întâmpla România va refuza această calitate, în semn de protest față de nerespectarea drepturilor sale? Nu spune, spune doar că România va fi proactivă. Mai pe șleau, că va accepta în continuare să fie umilită, să renunțe la drepturile sale, în numele proiectului european. Mesajul lui Cioloș nu este pentru români, ci pentru Merkel și clica sa, care au pașaportat în România guvernul lor. Aceștia trebuie să fie siguri că totul decurge conform planului, că viitorul guvern va face ceea ce trebuie.

Multă lume face confuzie între consiliul Europei și Consiliul European, neștiind că președinția Consiliului Uniunii Europene nu înseamnă mai nimic. Acesta nu are nicio relevanță, nu ia decizii, doar elaborează niște recomandări, pe care Consiliul European, Comisia Europeană și Parlamentul European le iau în seamă funcție de interesele marilor puteri care conduc Uniunea Europeană. Dacian Cioloș și Iohannis, prin Cioloș, i-au asigurat pe stăpânii de la Bruxelles că România va lua acele măsuri INSTITUȚIONALE care răspund intereselor Comisiei Europene, marilor puteri, în România, chiar dacă acestea sunt în flagrantă contradicție cu interesele României. Condus de către Dacian Cioloș- nu am nicio îndoială din acest punct de vedere, Consiliul Europei va emite niște recomandări pe care marile puteri nu se vor osteni nici măcar să le citească, dar care în România vor deveni literă de lege, îngropând definitiv economia românească, în favoarea marilor concerne. „Guvernul meu” care va fi la putere în acel moment va face acest lucru fără crâcnire. Lucru practicat cu sârg în perioada de preaderare la UE, în care cele mai aberante recomandări ale Consiliului Europei au fost transformate în legi care au ruinat România. Aceasta este cheia în care trebuie citit mesajul lui Cioloș, exclusiv de Ziua Europei, nicidecum de Ziua Independenței. Pentru că „independență” este un termen care nu mai are nicio legătură cu România…

„Președintele României ar trebui să declare ferm că România va refuza președinția Consiliului Europei dacă nu va fi primită în Schengen”​0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !