COMENTARIUL ZILEI Dragnea a „criogenat” fotoliul de premier

De Simion Todoca
COMENTARIUL ZILEI Dragnea a „criogenat” fotoliul de premier
© Simion Todoca
Toată lumea este de acord că, prin propunerea pe care a făcut-o pentru funcţia de premier, Liviu Dragnea a vrut să se asigure că, atunci când va veni momentul, cât mai degrabă, speră el, va putea să-l ocupe fără probleme.

Dealtfel, afirmând că „deocamdată” el nu putea să pretindă acest post, deoarece o lege „nedreaptă şi anticonstituţională” îl împiedică, a spus destul de limpede că atunci când Curtea Constituţională va elimina această lege el va deveni de urgenţă şeful cel mare. Numirea tătăroaicei Sevil Shhadeh are multiple conotaţii, cea mai importantă fiind aceea că doamna cu pricina, care este şi fina lui, a acceptat fără rezerve să fie premier de formă doar până când naşul va putea va putea să „dezgheţe”scaunul pus la conservat, pentru a se aşeza pe el.

Poate că s-ar fi găsit şi alţi PSD-işti să joace acest rol, dat este foarte posibil ca, omul de paie, oricare ar fi fost el, să prindă gustul puterii, să profite de poziţia de prim-ministru pentru a-şi face o „armată” proprie în partid, în scopul debarcării lui Dragnea de la cârma partidului. Pentru că, orice s-ar afirma de ochii lumii, nu sunt puţini cei care spun că succesul fulminant al PSD la alegeri s-ar datora lui Dragnea, ci, mai degrabă, perceperii guvernării Ponta. Dragnea ştie că singura lui şansă de a se menţine la putere este să conducă autoritar, dictatorial chiar, suprimând din faşă orice tentativă de punere la îndoială a supremaţiei sale. Iar prin propunerea pe care a făcut-o, fără să se consulte cu cineva, şi-a dovedit sie însuşi, dar le-a arătat şi celorlalţi că stăpâneşte partidul, retezând din faşă orice pofte de revoltă.

În al doilea rând, a transmis un mesaj puternic, acela că programul de guvernare al PSD îl îndeplineşte partidul, necontând absolut deloc dacă acesta desemnează ca premier un economist valoros, o personalitate foarte cunoscută sau pe portarul de la sediu. Lucru pe care, dealtfel, l-a spus în repetate rânduri.În fine, propunerea a fost una pe care, sub niciun motiv, preşedintele Iohannis nu o putea refuza, dar, mai ales, faţă de care duşmanii PSD de la Berlin şi Bruxelles nu vor putea sub nicio formă să ridice acuze. Corul cârcotaşilor mercenari de profesie nu va putea să pedaleze pe această temă, pentru a demoniza PSD-ul şi a-l spurca pe Dragnea, ca să provoace aşa zisa reacţie a tinerilor frumoşi şi liberi, a aşa zisei societăţi civile. Ba, dimpotrivă, ar trebui să aplaude desemnarea unei premier al României din rândurile unei minorităţi naţionale, care mai este, pe deasupra, şi femeie.

De aici încolo, însă, problemele pot veni în avalanşă peste Dragnea. Mai întâi, nimeni nu poate previziona cât timp va trece până când Curtea Constituţională va lua o decizie în privinţa legii buclucaşe, după cum nimeni nu poate fi sigur că judecătorii CCR vor hotărî că aceasta este constituţională sau neconstituţională. Aşa că Dragnea ar putea să aştepte până la Paştele Cailor, dacă cei de la Curtea Constituţională urmează „sfaturile” trinomului Iohannis-DNA-SRI.

Ce ar fi, însă, într-adevăr rău, s-ar putea ca românii care l-au votat să-şi scuipe în sân de mirare, iar apoi să facă un scandal monstru, să acuze PSD şi pe Dragnea că şi-au bătut joc de ei. Pentru că, orice s-ar spune, niciunui român care s-a dus la vot nu i-a trecut prin cap să voteze pentru funcţia de premier al României o reprezentantă a cultului musulman, căsătorită cu un sirian! Taman acum, când musulmanii sunt priviţi în toată Europa ca terorişti! Dacă Dragnea nu va face o muncă asiduă de convingere şi de lămurire a electoratului, în scurtă vreme s-ar putea ca partidul să explodeze ca un butoi cu pulbere, spulberându-l şi pe el.

„Dragnea a vrut să demonstreze că premierul şi Guvernul vor face ceea ce porunceşte partidul”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !