COMENTARIUL ZILEI Frunză verde de…Iohannis

De Simion Todoca
COMENTARIUL ZILEI Frunză verde de…Iohannis
© Simion Todoca
Două judecătoare de la Curtea de Apel Timişoara au confirmat sentinta de condamnare a liderului PNL Sorin Frunzăverde, acuzat că a strâns în mod ilegal voturi pentru Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţia României.

Mai exact, Sorin Frunzăverde, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, i-ar fi ameninţat pe primari că dacă nu îşi folosesc influenţa pentru a-i determina pe cetăţeni să-l aleagă pe Iohannis nu vor mai primi fonduri pentru comunele lor. Dacă ar fost vorba doar de dorinţa de a-l condamna pe Frunzăverde, era suficientă acuzaţia- dovedită- de şantaj. Cele două judecătoare, însă, au ţinut morţiş să adauge la prima sentinţă un amendament : „voturile realizează în sine scopul special cerut de norma de incriminare pe latura subiectivă a infracţiunii, reprezentând folosul necuvenit urmărit” . Adică preşedintele Klaus Iohannis, cu sau fără voia lui, a primit „foloase necuvenite”!

Au vrut cele două judecătoare să facă exces de zel sau au avut dorinţa- fie proprie, fie sugerată din tabăra duşmanilor preşedintelui- de a atârna deasupra capului acestuia o sabie a lui Damocles ? Sau, dimpotrivă, punerea semnului egalităţii între voturi şi mită va folosi la scoaterea din joc a unor adversari ai lui Iohannis ? Nu cumva este vorba despre dorinţa binomului de a putea schimba după bunul plac rezultatele unor alegeri democratice ? Practic, din moment ce convingerea unor cetăţeni să voteze un partid sau o persoană poate fi interpretată ca obţinerea de foloase necuvenite, toţi oamenii unui partid, care fac campanie din uşă în uşă, pot fi puşi sub acuzare ! Evident, doar cei ai partidului care nu trebuie să câştige alegerile ! Mă întreb, nu cumva, prin crearea acestui precedent monstruos, se urmăreşte descurajarea militanţilor unor partide politice ?

Tare mă tem că acel amendament al judecătoarelor a avut un scop precis, ţinând de bătălia cruntă care se va da între Germania şi SUA, ca lider al NATO, pentru acapararea totală a puterii în România. Garantez că dacă România va intra definitiv sub tutela SUA, cazuri precum venirea lui Viktor Orban în România, ca să declare, la Tuşnad, că Donald Trump este cea mai bună soluţie ca preşedinte al SUA, ar fi de domeniul absurdului.

simion.todoca@russmedia.ro

Citat : „Punerea semnului egalităţii între voturi şi foloase necuvenite este o aberaţie şi are multiple scopuri”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !