Comentariul zilei. Gloanțe de la Dragnea pentru execuția PSD

De Simion Todoca
Comentariul zilei. Gloanțe de la Dragnea pentru execuția PSD
Încăpățânarea lui Dragnea de a organiza un megamiting nu este nicidecum în folosul partidului, guvernului sau independenței justiției.

Este doar o luptă personală disperată pe mai multe planuri. S-a spus că vrea să-i sperie pe judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, să le inoculeze spaima unei „mineriade” a sute de mii de PSD-iști fanatici, capabili să răstoarne Bucureștiul cu susul în jos, în caz că Liviu Dragnea va fi condamnat cu o zi înainte de miting. S-a mai spus că Dragnea știe că va fi condamnat și vrea să demonstreze adversarilor săi din partid că are o susținere uriașă, iar poporul PSD vrea ca tot el să rămână cârmaci chiar dacă va primi o condamnare.

De fapt, Dragnea încearcă să forțeze mâna sistemului să nu-l abandoneze, ca pe o unealtă uzată devenită inutilizabilă, ci să-l mențină în continuare în rândurile sale. Nu oricum, ci într-o poziție rezonabilă, care să-i asigure perpetuarea la putere, la butoanele și robinetele banilor țării și, desigur, în libertate.Dragnea mimează lupta cu sistemul. Într-adevăr, luptă cu el, însă nu pentru a-l doborî, ci pentru a-l menține și pe el în interior. Pentru că, nu am nicio îndoială, tot de sistem depinde dacă Dragnea va fi sau nu va fi condamnat.

Dincolo de strategia lui Dragnea, organizarea mitingului este catastrofală pentru PSD. Liderul partidului, din dorința de a-și scăpa pielea, nu ezită să facă din el o țintă pentru adversari, care primesc, gratuit, gloanțe cu care ciuruiesc pur și simplu PSD. Pe site-ul unui ONG au apărut deja sute de așa zise sesizări privind teroarea la care sunt supuși membrii de partid, beneficiarii de ajutoare sociale, angajații din diferite domenii aflate în subordinea guvernului. Un oarecare spune că a fost amenințat că va fi dat afară din serviciu dacă va merge la nunta fiului său în loc să meargă cu toată familia la miting. Altul, că la nu știu ce școală din București copiii vor rămâne corijenți și repetenți dacă nu vor merge cu părinții la miting, iar după aceea să facă o compunere cu titlul „Primul meu miting”. Și alte trăznăi de acest gen.Nu mai vorbim de miile de declarații ale politicienilor și articole de presă în care PSD este făcut una cu pământul, că vrea să subjuge justiția, să-i scape pe hoți și să-i aresteze pe procurori etc. Repet, din toată tărășenia PSD va ieși ciuruit mai rău decât comisarul din filmele lui Sergiu Nicolaescu.

PSD nu are decât de pierdut în urma organizării mitingului”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !