COMENTARIUL ZILEI Gura, păcătosule!

De Simion Todoca
Simion Todoca
Simion Todoca
Prim ministrul din ceaţă al PDL, Cătălin Predoiu, lansează un nou atac împotriva lui Victor Ponta, arătând că „adoptarea Codului fiscal fără măsuri de acompaniere (reforma companiilor de stat, reforma colectării şi reforma administraţiei), însă dublată de cheltuieli neproductive, duce la un deznodământ binecunoscut, pe care l-am trăit recent, în 2008: deficite bugetare imense şi sărăcie”.

Cum spune o veche vorbă, gura păcătosului adevăr grăieşte, iar în cazul de faţă păcătosul este PDL, împreună cu Băsescu şi acoliţii săi, care în anul 2008 tăiau şi spânzurau în România. Mai întâi, ce înţelege el prin reforma companiilor de stat? Ce reformă au făcut ei, au furat pe rupte companiile cu pricina, umplându-şi buzunarele proprii şi pe cele ale partidului cu sute de milioane, miliarde ? Guvernul Ponta a reuşit să readucă pe profit companii precum Hidroelectrica şi Poşta Română, devalizate de către căpuşele pedeliste şi împinse la faliment. Nu cumva stoparea jafului reprezintă un element de reformă?
Apoi, despre ce cheltuieli neproductive vorbeşte Predoiu? Adică, nişte cheltuieli menite să aducă nişte bănuţi în buzunarele amărâţilor sunt neproductive, în timp ce cheltuirea unor sume colosale pentru terenuri de fotbal în pantă, pentru construirea de săli de sport în sate fără locuitori, aruncarea banilor pe două-trei rânduri de borduri sau construirea sensurilor giratorii pe drumuri pe care trec două căruţe pe zi erau productive? Desigur, erau extrem de productive pentru firmele de casă ale PDL, care umflau de patru-cinci ori preţul pentru executarea unor proiecte aberante şi inutile. Reforma administraţiei? Ce reformă au făcut ei, au lăsat primăriile, instituţiile, spitalele, fără personal, condiţionând o angajare de şapte plecări din sistem?
Aşadar, Predoiu se teme că vom ajunge ca în 2008? Păi, dacă era rău, din cauza cui, nu a PDL-ului şi a lui Băsescu? Tu, care ai dus ţara la dezastru, pretinzi că Ponta nu face ce trebuie dacă nu urmează sfaturile tale. Din 2012 încoace, PDL-iştii, la care s-au raliat pe urmă şi liberalii, ţipă într-una că măsurile luate de noua guvernare duc ţara în prăpastie. S-a dovedit tocmai contrariul. Atunci, pe cine să credem, pe cei care au scos căruţa din mocirlă, sau pe cei care au dus-o acolo?

„Stoparea jafului de la Hidroelectrica şi Poşta Română chiar reprezintă un început de reformă”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !