COMENTARIUL ZILEI I-au furat lui Iohannis obiectul muncii?

De Simion Todoca
COMENTARIUL ZILEI I-au furat lui Iohannis obiectul muncii?
© Simion Todoca
Avalanşa de scutiri de impozite, eliminarea unor taxe, creşterile salariale şi toate celelate binefaceri promise de către PSD nu au cum să fie realizate dacă nu se găsesc alte surse de finanţare a bugetului. Este limpede că dacă nu colectezi bani nu ai nici de unde să faci tot felul de pomeni, pentru că bani împrumut pentru aşa ceva nu îţi dă nimeni. Iar motivul pentru care nu te împrumută nimeni este simplu: posibilii creditori ştiu că pur şi simplu nu vei putea să returnezi împrumuturile.

Atunci, de ce a făcut PSD promisiuni cu toptanul ştiind că nu va putea să le respecte fără a împinge ţara la faliment? Sunt PSD-iştii atât de inconştienţi încât să nu-şi dea seama că repercusiunile se vor resimţi cu mult înainte de terminarea mandatului Guvernului pe care sunt pe cale să-l instaleze, iar la alegerile următoarele îi aşteaptă prăpastia?

Părerea mea este că o mare parte a măsurilor preconizate în programul de guvernare al PSD ar putea să aibă rezultate pozitive din punct de vedere economic, în primul rând prin recuperarea forţei de muncă, pe cale de împuţinare drastică, iar mai apoi prin creşterea colectării pe seama creşterii consumului. S-ar putea, zic, să nu fie chiar imposibil să crească un pic nivelul de trai al fiecărui român, dar condiţia esenţială este să-ţi permită şefii cei mari ai Uniunii Europene să creşti deficitul bugetar pentru a folosi banii exclusiv pentru investiţii şi dezvoltare. Boşii UE îi dau zor cu solidaritatea care este baza imperiului pe care l-au creat, dar în fapte cer naţiunilor mai mici şi mai sărace să fie solidare doar la sacrificii, la renunţarea la suveranitate, la achitarea notelor de plată.

Adevărata solidaritate ar fi ajutarea acestor ţări să se dezvolte, să ajungă la un nivel de trai cât de cât decent, nu să le împovărezi cu o austeritate pe care statele mari din gaşcă nu au practicat-o. Când tu, ca ţară dezvoltată, ca mare putere industrială şi economică, ai deficite uriaşe, tocmai pentru că te-ai dezvoltat prin utilizarea lor, a impune celor mici un prag minuscul nu mai înseamnă solidaritate, ci adevărat cinism. Speranţa mea este Dragnea şi PSD, dar nu doar ei, ştiau deja că UE are planuri de schimbare a opticii şi tocmai de aceea au supralicitat, promiţând măsuri pe care tehnocraţii ar fi avut dezlegare să le ia. Le-au, tehnocraţilor şi lui Iohannis, obiectul muncii.Dă, Doamne, să fie aşa!

„S-ar putea ca PSD să fi furat startul, să ia măsuri pe care urma să le ia Guvernul lui Iohannis, cu voie de la UE”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !