Comentariul zilei. Ludovic Orban merge la „plesneală”

De Simion Todoca
Comentariul zilei. Ludovic Orban merge la „plesneală”
După ce a eșuat lamentabil cu marea chemare către țară cu ocazia moțiunii de cenzură, președintele PNL se ferește ca dracul de tămâie să mai facă pe portdrapelul la manifestări publice.

Împins de la spate de către Iohannis, Orban a declarat că PNL este trup și suflet alături de milionul (sic) de diasporezi care pe 10 august vor mărșălui în capitală purtând în mîini, în loc de pancarte, plăcuțe de înmatriculare auto cu aceeași incripție, nu mai spunem care, că știe toată lumea. Așa că Ludovicul a anunțat că liderii din teritoriu i-au cerut ca partidul să participe, iar el a anunțat că da, chiar dacă partidul nu organizează nimic, orice liberal poată să participe, dacă poftește. Cât despre el personal, nu știe dacă va merge sau nu.

Este evident că Ludovicul își dorește ca o mare de români din diaspora să facă valuri – sigur că un milion e curată utopie, dar să fie măcar 10.000 de oameni-pentru ca deasupra valului să plutească bărcuța electorală a PNL, cârmuită, desigur, de către el. Sunt convins că, dacă se va aduna un număr cât de cât semnificativ de diasporezi, Ludovicul va pretinde că foarte mulți au fost membri ai PNL, veniți cu sufletul în palmă să ceară distrugerea hidrei. Dacă vor fi puțini, va putea spune, senin, că, așa cum a anunțat dinainte, partidul nu a organizat nimic, că nu este vinovat că românașii care au venit în concediu au preferat să meargă cu familiile la munte, la iarbă verde, mici și cârnați.

Nu am nicio îndoială că grosul participanților va fi asigurat de haștag rezistenți, prin metodele deja bine cunoscute de mobilizare a manipulaților de pe cuprinsul României, pentru care deplasarea și scandarea de măscări în public este curată distracție, mai ales dacă mai și pică ceva.Unii ar putea spune că, de fapt, deplasarea diasporezilor la București a fost organizată de către serviciile credincioase lui Iohannis doar pentru a testa în ce măsură se poate conta, precum în 2014, pe manipularea lor și a rudelor lor din țară, pentru ca Iohannis să mai câștige un mandat. Personal, cred că, într-adevăr, mitingul a fost „copt” de către servicii, dar nu în speranța că diasporezii vor veni în număr mare, ci pentru ca puzderia de ONG-uri care îl căpușează pe Iohannis, precum și PNL-ul, să creeze impresia că se bucură de încrederea și sprijinul românilor dinafara țării. Iar impresia fiind creată și augmentată ca bulgărele de zăpadă, va fi creuzetul în care se vor materializa o sumedenie de manevre subversive de manipulare a electoratului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !