COMENTARIUL ZILEI. Luluţa contra celor 7 „magnifici”

1Comentariu
COMENTARIUL ZILEI. Luluţa contra celor 7 „magnifici”
© Simion Todoca
După ce Alina Mungiu Pipidi l-a somat pe procurorul general al României să declare recurs în dosarul Microsoft, acesta a declarat că este posibil ca acest lucru să se întâmple.

Chiar dacă Augustin Lazăr se va conforma, mă îndoiesc că se va schimba ceva în privinţa celor 7 miniştri care au fost achitaţi pe motiv de prescriere a faptelor la momentul deschiderii dosarului. Nu cred că este cineva atât de naiv încât să creadă că DNA nu ştia de respectiva prescriere. Ştiau cu toţii, dar ordinul Luluţei a fost clar: ordin de zi pe unitate pentru distrugerea sau măcar slăbirea cât mai consistentă a PSD, prin târârea liderilor săi în justiţie.

Se ştia încă de atunci că foştii miniştri vor scăpa basma curată după terminarea sarabandei proceselor, pentru că nu imensul jaf numit Microsoft interesa sistemul, ci doar răfuiala politică. Tocmai de aceea, din întreaga megaafacere oneroasă au fost extraşi, cu grijă, doar românii, procurorii ferindu-se ca de ciumă de a rosti măcar un cuvinţel despre reprezentanţii Microsoft care au pus la cale toată tărăşenia. De fapt, toţi acei miniştri complici la devalizarea bugetului României erau siguri că nu vor păţi nimic, având acoperire puternică de „afară”. Ghinionul lor a fost că sistemul a decis să lupte politic la baionetă, punând DNA să-i facă jocurile murdare.

Procurorul Mihaela Iorga ştia foarte bine în ce este târâtă, dar, fie din dorinţa de a-şi sluji stăpânii, fie de frica unor schelete din dulapul propriu, a acceptat rolul de unealtă. Din păcate pentru ea, în momentul în care a ajuns la disperare, Luluţa a decis să o sacrifice, aruncând totul în cârca ei. Nu ştiu dacă Iorga va păţi ceva mai rău decât ce a păţit până acum, dar, orice i s-ar întâmpla, mă îndoiesc că va spune ceva din ceea ce ştie. Şi, sunt convins, ştie multe, dar cred că în momentele sale de singurătate îşi aminteşte de soarta pe care a avut-o un ilustru român cu numele Iorga, care a vorbit prea mult atunci când i se ceruse să tacă. Iar ca şi ea sunt mulţi procurori sau judecători.

„Din megaafacerea Microsoft au fost extraşi doar executanţii, pentru că erau români care trebuiau discreditaţi”1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor