COMENTARIUL ZILEI Noapte bună, români, noapte bună, România!

De Simion Todoca
COMENTARIUL ZILEI Noapte bună, români, noapte bună, România!
Nu mă voi strădui să fac pe omul doldora de carte, dând citate găsite pe Google, cu pretenția că le-am asimilat de-a lungul vieții, citind mii de cărți. Chiar am citit, dar nu despre asta este vorba. Așadar, nu o să mă apuc să-l citez pe Goya, care a spus că somnul rațiunii naște monștri, pentru că au spus-o mulți alții înaintea lui, începând cu cei care au scris Biblia sau Sfânta Scriptură, cum zic ortodocșii. Nu știu, la o adică, dacă nu a spus-o însuși Dumnezeu, punându-și mâinile în cap, precum cel mai pur oltean care și-a dat seama că a făcut o prostie, după ce l-a creat pe om. Pentru că-nu-i așa, nu știu chiar sigur dacă există expresia „Dumnezeu nu doarme”, dar „Dracul nu doarme niciodată” este ceva deja verificat, împământenit și eternizat.

Să revenim la somn.Nu el este cel care naște monștri, aceștia au fost deja născuți de către cei care fac totul să te adoarmă, pentru a visa că ai poruncă de la Dumnezeu să îi hrănești, să îi crești și să-i ocrotești.Cântecul de leagăn nu este altceva decât cruntă manipulare a pruncului, ca să nu-și mai ceară drepturile, ci, adormind, să uite că mama nu i-a schimbat scutecul plin de caca, să creadă că somnul ține loc de mâncare. Artizanul acestei strategii este, fără îndoială, Dracul, căruia, într-un moment de ațipeală, Dumnezeu i-a făcut un cadou nesperat, creîndu-l pe om.

Biata Românie nu este altceva decât un bebeluș care a adormit, plin de caca, în atmosfera unui cântec de leagăn incantat de un cor de diavoli. Spun „incantat” pentru că multele doici cu cornițe mascate de cocuri impresionante, care susură la urechea bebelușului, se dau drept preoți, ba chiar apostoli și arhangheli.

Câteva minți luminate ale României încearcă să explice poporului dimensiunea colosală a desecretizării protocoalelor SRI cu instituțiile statului, încălcarea drepturilor omului și a separației puterilor în stat, crearea unei imense caracatițe care și-a întins tentaculele în toată țara. Efortul este lăudabil, dar efectul este zero!Construcția pornind de la vârf este, din start, sortită prăbușirii. Dacă, prin absurd, 100.000 de români ar fi puși la curent cu abuzurile binomului sau trinomului, cel puțin 90% ar răspunde că foarte bine a făcut Securitatea, că i-a băgat pe îmbuibații ăia la pușcărie !Și, da, Securitatea este singura forță care apără binele României și al românilor. În schimb, în loc să-i dai drept exemple pe politicienii de vârf ,să-i arăți românului simplu că DNA se ocupă de partida de sex a unui primar PSD cu nevasta unui viceprimar sau consilier PNL, ar prinde mult mai bine.

Pe scurt: așa zisa desecretizare a unor lucruri pe care le știa toată lumea nu este altceva decât o manevră bine gândită de către sistem. Este o bătălie cruntă în interiorul sistemului, între cei de școală veche, care au supt la țâța maicii România, și infiltrații care au ajuns acolo după scoaterea din sistem a bătrânilor.Nu spun că între bătrâni nu sunt și indivizi care au trecut, cu arme și bagaje, în tabăra adversă, nu spun că mulți dintre cei tineri chiar vor să facă pentru nația și țara asta ceva, spun doar că sistemul încearcă să se salveze, pe ultima sută de metri, cu cântece de leagăn. Pentru poporul român, desigur!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !