COMENTARIUL ZILEI Obrăznicie verde în față

De Simion Todoca
3Comentarii
Simion Todoca
Simion Todoca
În jur de 4.000 de persoane din județele Harghita, Covasna, Mureș, dar și din Ungaria,au participat joi la o comemorare a secuilor martiri.

Mulţimea s-a deplasat într-un marș neautorizat pe străzile municipiului Târgu Mureș pentru a depune la sediul Instituției Prefectului Județului Mureș o petiție în favoarea autonomiei, la îndemnul organizatorului manifestării, Izsak Balazs.În timpul manifestării au fost scandate lozinci în favoarea autonomiei și împotriva Tratatului de la Trianon. Ei, bine, nici nu au apucat autoritățile române să decidă dacă îi amendează sau nu pe organizatori, pentru că nu au avut autorizație, că o șleahtă de indivizi care, împreună cu Tokes au elucubrat despre dreptul secuilor la autonomie, la fața locului, au „copt” un atac virulent la adresa președintelui Iohannis, care a „îndrăznit” să nu fie prezent la Manifestare!

Joi, președintelui Iohannis i-a fost transmis un „mesaj” din partea Alianței Libere Europene, care îl trage pur și simplu de urechi că el, ca minoritar, nu respectă drepturile minorităților ! Ca să fie clar, respectiva șleahtă face parte din Parlamentul European, o adunătură minusculă sub tutela Verzilor Europeni, grup în care a activat Tokes în primul mandat, pentru că nu îl primise nici măcar PPE, în care UDMR este membru. L-au primit acum pentru că a candidat în Ungaria, pe listele Fidesz.

„Guvernul României trebuie să respecte drepturile minorităților și să ia în considerare solicitările acestora, pentru a se garanta libertatea, egalitatea și prosperitatea tuturor oamenilor. Noua nomenclatură de la București nu respectă aceste drepturi. Nu poate fi libertate dacă cele mai elementare drepturi nu sunt respectate, iar cererile de autonomie sunt incriminate inclusiv prin interzicerea simbolurilor secuiești. Toate acestea au loc pe perioada în care este președinte în funcție Klaus Iohannis care, ca minoritar, ar trebui să fie mai sensibil la aceste probleme”, a spus Günther Dauwen, șeful grupului. Adică, statul român, care, la porunca străinilor, a interzis simboluri ale României și românismului, precum Mareșalul Antonescu sau o pleiadă de poeți, oameni de cultură de nivel mondial, nu are dreptul să interzică simboluri ale distrugerii sale?

Nu am văzut nicio reacție din partea Președinției, prezidentul nostru nu a catadicsit nici măcar să-i bage în mama lor, pe facebook, mijlocul lui preferat de comunicare. O fi așteptând ca vreo secretară șleampătă de la biroul Angelei Merkel să-i transmită ce să zică, pentru a nu răni sensibilitatea colegilor din PPE? O fi fost bolnavă femeia de serviciu de la Ambasada Germaniei, iar Iohannis nu a avut curajul să o deranjeze cu un telefon? O fi având nevoie de voturile maghiarilor din Fidesz, care are filiale în România și nu vrea să-l supere pe Tokes, acela căruia, cu chiu, cu vai, a acceptat să-i retragă ordinul „Steaua României”, fiind obligat de o decizie a Justiției? Dacă are coloană vertebrală, de ce nu cere să i se retragă lui Tokes cetățenia română? Unde este demnitatea lui de neamț, dacă, Președinte al României fiind, se lasă călcat în picioare de către niște neica nimeni?

În lipsa oricărei reacții din partea lui, putem să ne întrebăm dacă nu cumva avea nevoie de această „urecheală” pentru a justifica viitoarele concesii prin presiunile forurilor europene ? Sigur că putem, pentru că ar fi un argument pueril. Păstrând proporțiile, ar fi ca și când Guvernul României ar justifica acordarea titlurilor de revoluționar cu rol determinant pentru foști securiști, milițieni și secretari de partid prin presiunile făcute de Nicu Ieran ! Pentru că, Dumnezeu să mă ierte, acea micuță grupare nu înseamnă pentru Parlamentul European mai mult decât Nicu Ieran pentru revoluția română. Sau, ca să dau un exemplu național, că nu toată România a auzit de Nicu Ieran, Florin Salam!3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor