COMENTARIUL ZILEI Până unde merge loialitatea UDMR?

De Simion Todoca
2Comentarii
Simion Todoca
Simion Todoca
Până la ora constituirii noului CLM, care va vota și viceprimarii, Bognar Levente- Dumnezeu să-i dea sănătate-va fi total „reabilitat” din punct de vedere fizic în urma accidentului pe care l-a suferit, așa că va primi cu mândrie, fără urme vizibile, patalamaua de viceprimar veșnic și inamovibil.

Frăția PD-UDMR la Arad a fost indestructibilă, Bognar Levente asumându-și chiar riscul de a fi exclus din partid pentru că a refuzat să se supună interdicției venite de la centru de a duce formațiunea într-o alianță locală în care se afla PPDD. Sigur, explicația a fost aceea că UDMR Arad nu își trădează aliații, respectiv PDL, dar nu puțini din interiorul UDMR au spus că Bognar, președinte fiind, a fost interesat exclusiv de perpetuarea sa ca viceprimar, nu de profitul maxim al formațiunii.

De această dată, Bognar Levente nu mai este președintele UDMR Arad, nu mai decide el strategia de alianțe. L-am întrebat pe actualul președinte, fostul și- probabil- viitor deputat, Farago Peter, dacă nu cumva comunitatea maghiară din județ ar avea mai mult de câștigat dacă, în loc de funcția de viceprimar al Aradului, UDMR Arad ar câștiga-o pe cea de vicepreședinte sau chiar președinte al CJA. Evident, a refuzat să comenteze.Întrebarea, însă, rămâne, iar liderii UDMR Arad vor fi obligați să răspundă, măcar în interior. Teoretic, există posibilitatea ca Farago Peter, consilier județean al UDMR, să devină președinte al CJA! PNL are 16 consilieri, iar dacă cei doi ai UDMR li se alătură, face majoritatea, fără să dea UDMR ceva, pe lângă funcția de viceprimar pentru Bognar. În schimb, PSD, chiar dacă are 11 consilieri, dacă reușește să capaciteze ALDE și PMP, fiecare cu câte doi consilieri, ar fi în stare să-i asigure lui Farago inclusiv funcția de președinte al CJA ! Decât să nu aibă nimic, mai bine scoate un vicepreședinte. Desigur, într-un asemenea scenariu Bonar nu ar mai fi viceprimar, pentru că în CLM majoritatea o deține PNL.

Așadar, până unde va merge „loialitatea” UDMR Arad față de fostul PD-PDL, actual PNL ? Se vor mulțumi liderii UDMR cu reîntronarea lui Bognar la Arad, chiar dacă ar putea câștiga mai mult sacrificând scaunul acestuia ? Dacă da, cu siguranță vor invoca sfințenia cuvântului dat, ceva ce nu înseamnă nimic pentru partidele politice românești, iar de contrazis nu va putea s-o facă nimeni. Cum zice italianul : „Se non e vero, e ben trovato”, adică, găselnița e bună, chiar dacă nu este adevărat.

„UDMR Arad este în dilemă: respectă protocolul sau alege varianta cea mai avantajoasă ?”2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor