COMENTARIUL ZILEI Pentru cine „cântă” Chirilă?

De Simion Todoca
Simion Todoca
Simion Todoca
Nu prea cred că pe cântăreţul Tudor Chirilă l-a interesat vreodată politica sau că ar fi avut cât de cât habar cu ce se mănâncă aceasta. Până acum. Hodoronc- tronc, Chirilă îl atacă dezlănţuit, pe facebook, pe preşedintele Iohannis, din cauza declaraţiilor legate de evacuarea Antenelor.

Trompetele băsiste exultă de bucurie că, Vezi, Doamne, circa 10.000 de foşti fani ai preşedintelui i-au dat cu flit, acuzându-l că vrea să împiedice justiţia să recupereze o parte din banii furaţi de „puşcăriaşul” Voiculescu. Pot să pun mâna în foc că acei 10.000 sunt, de fapt, câteva sute de băsişti din toată ţara, care au făcut scurtă la mână trimiţând mesaje false. Să fie, oare, printre aceştia şi Tudor Chirilă ? Nu ar fi de mirare, Băsescu a ştiut întotdeauna să folosească pe post de trompete oameni de mare notorietate, îndopând cu bani intelectuali, artişti, sportivi. Că după aceea i-a aruncat, ca pe nişte unelte uzate, este altceva.

Traian Băsescu spumegă de furie, făcându-l în toate felurile pe Iohannis, simţind că prada pe care o vedea deja în mâinile sale îi scapă printre degete. Distrugerea Antenei 3 a fost şi este sarcină de serviciu pentru acoperitul nedescoperit Băsescu, pentru simplul fapt că unii dintre oamenii de acolo reprezintă cealaltă jumătate a serviciilor, acea jumătate care încă se zbate pentru a mai salva câte ceva din mâinile hulpave ale corporaţiilor. Atacul crunt pentru preluarea agresivă a economiei româneşti a reînceput cu şi mai mare furie după îndepărtarea lui Victor Ponta, care a avut îndrăzneala să se opună corporaţiilor. Curaj pe care l-au avut şi câţiva oameni de la Antenă, care prin dezvăluirile lor au forţat justiţia să mişte câte ceva, să se prefacă măcar că îi aduc în faţa instanţei pe rechinii care au devalizat ţara.

Nu sunt naiv să cred că Iohannis a spus ce a spus pentru că nu mai poate de dragul libertăţii de exprimare şi că nu are niciun interes. Interesul este enorm, pentru că asupra lui se vor prăvăli munţi de acuze, el va fi făcut direct răspunzător de suprimarea libertăţii presei. În plus, Iohannis ştie că, la ora actuală, cel mai mare duşman al lui este Traian Băsescu, iar dispariţia Antenei 3 i-ar oferi acestuia un avantaj devastator în perspectiva următoarelor alegeri, prin rămânerea pe piaţă doar a presei băsiste. Şi nu doar la alegerile parlamentare, ci, mai ales, la viitoarele alegeri prezidenţiale, când pentru Iohannis al doilea mandat va rămâne un vis frumos, iar Băsescu, prin intermediul preşedintelui pus de el, va deveni prim ministru.

„Închiderea Antenei 3 ar consemna victoria totală a lui Traian Băsescu, nu doar împotriva lui Voiculescu, ci şi împotriva lui Klaus Iohannis”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !