COMENTARIUL ZILEI Politica în teritoriu, pardon, în derizoriu

De Simion Todoca
COMENTARIUL ZILEI Politica în teritoriu, pardon, în derizoriu
Aşa zisa luptă politică între PSD şi PNL a ajuns la nivelul certurilor de la grădiniţă.

Din punct de vedere al fondului, pentru că în privinţa formei nu se deosebeşte cu nimic de un conclav al căruţaşilor, hamalilor şi măturătorilor de străzi, într-un birt de la Văscăuţii din Deal. O adevărată avalanţă de comunicate şi contra-comunicate, în care fiecare arată cât de vrednic, merituos şi dedicat intereselor arădenilor este partidul său şi cât de infect, puturos, prost şi netrebnic este partidul adversar. Dacă o persoană dintr-un partid emite un Comunicat de bun simţ, în care sesizează o problemă reală, imediat i se răspunde cu atacuri directe, cu jigniri şi cu minciuni atât de grosiere încât trebuie să fii extrem de redus din punct de vedere mental ca să le poţi crede.

Un consilier PSD laudă Guvernul pentru că a alocat bani pentru construirea unui spital nou la Arad, dar nu se limitează la lăudarea Guvernului şi a partidului său, ci adaugă că, pentru acest obiectiv, Consiliul Judeţean nu s-a obosit să facă demersurile necesare. De parcă acesta ar fi putut să facă oareşce demersuri înainte de aprobarea alocării resurselor! Sigur, a fost doar un fel de „sâc” la adresa adversarului politic, dar răspunsul primit este de-a dreptul aberant: un consilier de la PNL, în loc să spună ceea ce am spus eu mai sus, la obiect, zice că, de fapt, PSD-iştii atacă CJA pentru că ei se opun oricăror proiecte benefice pentru Arad, că nu vor să se realizeze nimic, ci doar ca banii arădenilor să meargă la Teleorman! Mai mult, PNL-istul zice că Guvernul PSD a „confiscat un RMN de la spitalul judeţean, obligând CJA să cumpere altul, din banii arădenilor”. O minciună cât casa, când toată lumea ştie că Guvernul a alocat banii, dar CJA nu a fost în stare să impună conducerii spitalului întocmirea caietului de sarcini şi organizarea licitaţiei, deşi au avut la dispoziţie multe luni. Exemplele pot continua cu duiumul, dar mă opresc aici, în speranţa că, poate, vor pricepe şi aceşti oameni că nu fac decât să-şi bată singuri cuie în tălpi, atât lor cât şi partidelor din care fac parte. O sintagmă des folosită şi de către unii şi de către ceilalţi în comunicatele de presă este „arădenii sunt scârbiţi de …”. Au dreptate şi unii şi ceilalţi, iar la alegerile următoare vor simţi pe pielea lor.

Limbajul de mahala şi minciunile sfruntate nu aduc voturi în plus, ci, dimpotrivă, în minus”

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !