Comentariul zilei. Regele a murit! Cine să trăiască?

De Simion Todoca
1Comentariu
Comentariul zilei. Regele a murit! Cine să trăiască?
Sintagma din titlu nu-mi aparţine mie, ci unui coleg de breaslă, care a postat pe facebook. Aşadar, cine să trăiască? Să trăim toţi, să trăiască România şi românii, ungurii, germanii, turcii, tătarii, ţiganii şi toate celelalte naţiuni şi vietăţi conlocuitoare, zic eu. Da, dar pe spatele cui?

Nici nu s-a răcit bine Regele, că deja diverse bidigănii au început să se hrănească, precum căpuşele, din sângele regal ( a se citi prestigiu, onoare, demnitate, capital de respect). În Parlament, PNL şi USR s-au repezit să ceară scoaterea de pe ordinea de zi a legilor justiţiei, motivând că nu se cade ca acum, când ar trebui să fim pioşi, îndureraţi, preocupaţi doar de binele ţării, parlamentarii puterii şi ai opoziţiei să se certe ca chiorii. Eu zic că, dimpotrivă, din respect pentru Rege, să-i oferim, înainte de a ajunge sub ţărână, nişte legi cât de cât apropiate de imaginea pe care o avea el faţă de justiţie.

Nici „rezistenţii” nu au scăpat ocazia de a profita de pe urma morţii Regelui. Au anunţat că, din respect, nu îi mai cheamă pe oameni la proteste în această perioadă tristă. Crede cineva că au făcut acest lucru chiar din respect? Aiurea, au făcut-o pentru că ştiau că dacă o ţin şi acum langa cu mobilizarea la proteste riscă să şi-o ia rău de tot din partea oamenilor care au participat cu bună credinţă la manifestări. Şi-ar fi arătat adevărata faţă şi adevăratele interese.

Motivul renunţării la proteste a venit ca o mănuşă şi pentru PSD, care a scăpat la mustaţă- ca să fim la temă- de o imensă gogomănie, susceptibilă de a face partidul de râsul curcilor. Chiar dacă doi sau trei lideri judeţeni ar fi reuşit să adune un număr apreciabil de PSD-işti şi simpatizanţi, în rest- poate inclusiv în Capitală- ar fi fost dezastru. Dacă sunt deştepţi, liderii PSD ar trebui să pună batista pe ţambal în această privinţă, să uite de marele miting şi după ce trece perioada de doliu.

Acestea sunt doar exemplele care sar în ochi, există multe alte bidigănii, javre, jivine care vor profita de moartea Regelui, mai ales că au profitat şi de viaţa lui, de personalitatea şi prestigiul lui. Atunci când s-a constatat, la modul ireversibil, că monarhia nu mai are nicio şansă, l-au primit în ţară pentru a crea iluzia că istoria îi legitimează.

Regele a fost primit în ţară abia atunci când revenirea la monarhie devenise imposibilă”

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor