COMENTARIUL ZILEI România, sub zodia destabilizării

De Simion Todoca
Simion Todoca
Simion Todoca
Căderea Guvernului Ponta era programată, inclusiv cu acordul său, mai exact, al PSD-ului, în înţelegere cu preşedintele Klaus Iohannis, care nu accepta sub nicio formă ca PSD să pregătească alegerile din 2016 având continuitate la guvernare.

Indiferent cine şi cum va face noul Guvern, acesta va fi unul de sacrificiu, în contul căruia nu vor intra nici bune nici rele, pentru că se va limita la activitatea strict administrativă, de rutină şi la pregătirea alegerilor. Cine şi de ce a dorit căderea acestui Guvern se ştie demult, nu se ştia exact care va fi momentul ieşirii din scenă şi motivul care va fi invocat. Din nefericire, a fost ales unul legat de o cumplită tragedie, care a scos în stradă 25.000 de bucureşteni. Pare o glumă bună să spui că 25.000 de manifestanţi pot provoca demisia unui Guvern şi, de fapt, nici nu a provocat-o, a fost doar, aşa cum spuneam, pretextul.
Problema este, însă, alta : criza politică declanşată de căderea Guvernului pare să fie exploatată de forţe obscure care doresc să destabilizeze România, manipulând mase de oameni convinşi că ei sunt puterea, că pot efectiv să dicteze ce şi cum să facă politicienii. Prin intermediul Facebook, bucureştenii sunt chemaţi din nou, miercuri, în Piaţa Universităţii. „Vă anunţ că ieşirile în stradă vor avea loc în continuare. Primul pas a fost realizat. Acum, ca să putem obţine ceea ce ne dorim cu adevărat trebuie să mergem la Palatul Cotroceni să cerem un guvern bazat pe oameni specializati, Nu Politici! Pentru că altfel în locul lor vor veni alţii mai răi sau nu decât proaspeţii demisionaţi. Vrem cu toţii la conducerea acestei ţări oameni cu pregătiri, cu idei, oameni inovatori, nu nişte foşti securişti şi comunişti care trag cu dintii de scaune şi de bani! Lupta spre normalitate continuă!”, a scris un oarecare Cătălin Adrian.
Mesajul lui Kaitar Istvan Janos este un adevărat îndemn la anarhie : „Începând de astăzi ar trebui să ieşim şi mai multi, să mergem la Parlament şi să cerem demisiile tuturor parlamentarilor care au dosare pe rol sau sunt cercetaţi. Pe urmă trecem şi pe la DNA, CSM şi Procurorul General care trebuie să-şi facă treaba. Dacă nu, să vină alţii in locul lor. Daca renunţăm acum, n-am rezolvat nimic”. Edificator, nu-i aşa ? Să nu omitem, această chemare la guvernarea străzii, la anarhie şi destabilizare are loc exact în ziua în care la Palatul Cotroceni a avut loc o reuniune la nivel înalt a Statelor din Europa Centrală şi de Est, la care au participat opt președinți de state din Europa, subiectul fiind poziția comună în cadrul NATO. Responsabilitatea preşedintelui Iohannis este imensă, trebuie să rezolve cât mai urgent criza dar şi să transmită un mesaj clar către români, să le spună să nu se lase manipulaţi. Şi, mai ales, să nu se lase el însuşi manipulat, pentru că altfel riscă să arunce ţara în haos. Ceea ce, sper din tot sufletul, nu este dorinţa lui.

„Elanul unor mase care au impresia că deţin puterea este manipulat de forţe ostile care doresc să facă Româbnia neguvernabilă”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !