COMENTARIUL ZILEI Sămânţa speranţei sau a diavolului ?

De Simion Todoca
Simion Todoca
Simion Todoca
Am repetat până am obosit că atunci când vorbea despre „Guvernul meu” Preşedintele Iohannis nu se referea la un guvern PNL pe rit nou, ci la un viitor Guvern PSD-PNL după alegerile parlamentare din 2016, cu amendamentul că cel mai tîrziu la sfârşitul lui 2015 va fi instalat un Guvern de sacrificiu.

Acesta având nu doar sarcina de a organiza alegerile de anul viitor, ci şi pe acela de sac de box, folosit pentru atragerea de electorat atât pentru PSD cât şi pentru PNL. Am arătat- iar evenimentele mi-au dat dreptate- că PSD şi PNL au bătut palma cu Iohannis demult, aşteptând doar o ocazie potrivită pentru retragerea Guvernului Ponta. Din nefericire, ocazia a fost o cumplită tragedie, speculată la maximum prin manipularea străzii, având ca rezultat un aşa numit Guvern de tehnocraţi. Toată tevatura i-a folosit de minune preşedintelui Iohannis, pentru că în loc de un Guvern politic a fost învestit unul aşa zis apolitic, susţinut atât de către PSD şi UNPR, cât şi de PNL, toată lumea prefăcându-se că politicul s-a speriat sau, cică, s-a responsabilizat, făcând pe plac străzii, societăţii civile.
Spectacolul oferit de audierea şi validarea acelei cucoane fără studii juridice ca ministru al Justiţiei a fost magistral orchestrat de către Iohannis şi Cioloş. Madam Prună, înalt funcţionar al Comisiei Europene, a fost de la bun început varianta pentru Justiţie, dar, pentru a lăsa impresia unei căutări atente şi responsabile, a fost aruncată şi varianta Guseth. Deşi erau siguri că respectiva nu avea cum să treacă de audierea la comisiile reunite, Iohannis şi Cioloşi au avut imensa satisfacţie de a demonstra că reprezentanţii clasei politice s-au comportat la modul de-a dreptul jegos, votând pentru o persoană pe care toată naţia a văzut-o în „magistrala” sa incompetenţă. Pentru a-şi servi interesele proprii, politicienii au înghiţit broasca râioasă, iar Iohannis şi Cioloş au reparat prostia, retrăgând propunerea. După ce au pozat şi vor poza în continuare în arhangheli ai luptei cu hidra coruptă a politicii, Iohannis şi Cioloş vor inventa un nou partid, care, după alegerile parlamentare din 2016 şi instalarea Guvernului PSD-PNL, se va naşte, exact ca şi UNPR, pe holurile Parlamentului şi va fi populat cu parlamentari şi oameni politici de la toate partidele, aleşi pe sprânceană. În timp record, va creşte atât de mult încât va avea majoritatea şi va instala cu adevărat Guvernul lui Iohannis.
Traian Băsescu a încercat în mai multe rânduri să-şi facă un partid propriu, prin alipirea celor mai mari forţe politice din România, dar nu a reuşit. Au dorit acest lucru Crin Antonescu şi Victor Ponta, însă au ratat lamentabil. Iohannis are la îndemână altă strategie: un partid nou, născut nu din fuziuni ale partidelor politice existente, ci din cererea străzii de schimbare a clasei politice. Are şanse să reuşească, dar, mă întreb, cu groaza în suflet: o va face spre binele ţării, sau spre satisfacerea deplină a poruncilor imperiului ?

„S-a aruncat sămânţa unei noi puteri politice în România. Sper să fie sămânţa speranţei, nu a diavolului”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !