COMENTARIUL ZILEI SC Parlament import-export

De Simion Todoca
COMENTARIUL ZILEI SC Parlament import-export
© Simion Todoca
Cu puţin mai mult de două luni înainte de alegeri, Parlamentul României seamănă cu un roi de viespi înfuriate. Nu un roi unitar, gata să se năpustească asupra intrusului care îi tulbură habitatul, ci unul în care fiecare viespe se mişcă haotic de capul său, gata să le atace pe celelalte sau doar pe unele dintre ele.

Niciun partid politic nu se mai poate baza pe grupul său parlamentar, nimeni nu mai poate garanta că are majoritatea necesară adoptării unei legi, indiferent cât de necesară ar fi aceea ţării şi poporului, bunului mers al societăţii. Practic, Parlamentul României nu mai este funcţional. Peste două luni de incertitudine, de lipsă totală de predictibilitate pot să arunce în aer stabilitatea ţării, nu doar din punct de vedere politic, ci şi economic.

De unde această gravă perturbare a funcţionării Parlamentului? Evident, din disperarea celor care au aflat că nu vor mai fi pe liste pe locuri eligibile. Odată, pentru că, după schimbarea legii, vor fi mai puţini deputaţi şi senatori, iar apoi pentru că unii dintre cei care se considerau siguri pe un nou mandat s-au trezit peste noapte că vor fi înlocuiţi cu nişte traseişti veniţi de la alte partide. Normal că, înfuriaţi, trec de urgenţă la alt partid, care le asigură locuri eligibile, numai că dacă partidul respectiv este unul mare, în interiorul său se va produce o vânzoleală teribilă a veteranilor , care se vor vedea lăsaţi pe dinafară.

Cel mai edificator exemplu este cel pe relaţia ALDE-PNL. Un senator ALDE a provocat un scandal monstru, cerând în plenul Senatului demisia lui Tăriceanu, pe motiv că este cercetat penal. Iar el, nevrând să mai defileze alături de penalul Tăriceanu, trece la PNL, împreună cu încă trei parlamentari ALDE, cărora li s-a promis locuri eligibile. În dauna cui, dacă nu a unor PNL-işti care nu-şi făceau griji pentru locul lor? Iar aceştia, la rândul lor, credeţi că vor înghiţi găluşca şi se vor supune ordinelor partidului sau se vor reorienta?

Din tot acest balamuc are de câştigat în primul rând partidul lui Traian Băsescu, care are de unde să asigure locuri eligibile gârlă, pentru că supuşii săi nu vor crâcni. Mi-e şi groază să mă gândesc la momentul în care partidul lui Băsescu sau alt partid mic, inventat de către forţe oculte care urmăresc destabilizarea României, va ajunge să aibă, pe ultima sută de metri, un număr de parlamentari suficient pentru a influenţa decisiv ultimele legi ale actualului Parlament. Legi care ar putea să ducă România pe fundul prăpastiei.

„Traseismul politic nu va fi niciodată eliminat, pentru că tuturor partidelor le convine”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !