COMENTARIUL ZILEI Schimbările epocale se nasc cu forcepsul

De Simion Todoca
COMENTARIUL ZILEI Schimbările epocale se nasc cu forcepsul
Tânărul deputat Glad Varga este un fervent militant pentru protecţia mediului înconjurător şi, în virtutea acestei calităţi, luptă cu obstinaţie pentru promovarea unei legi privind asigurarea infrastructurii pentru alimentarea vehiculelor electrice. Nu vorbeşte doar aşa, ca să se afle în treabă, ci chiar aduce argumente absolut concrete şi corecte: trebuie să reducem poluarea din România, fie şi pentru motivul că riscăm penalizări uriaşe, pe care tot poporul le va plăti.

Glad Varga se întreabă unde este logica, din moment ce Guvernul acordă inclusiv subvenţii pentru achiziţionarea de vehicule electrice, dar refuză să susţină o lege privind asigurarea alimentării acestora cu energie electrică. Sigur că nu este logic, numai că logica nu valorează nici cât o ceapă degerată atunci când este vorba despre cruntele bătălii epocale între grupurile de interese care câştigă averi incomensurabile din păstrarea vechilor rânduieli, dar ar pierde imens dacă acestea s-ar schimba.

Glad Varga, la fel ca orice iubitor de mediu, ar dori să avem cât mai multe maşini nepoluante, pentru ca urmaşii noştri, copiii noştri, să poată respira oxigen şi nu otravă. Numai că, din păcate, giganţii industriali care trăiesc din petrol nu au niciun interes în limitarea vânzării de combustibil, nu au interes ca benzinăriile lor să ofere, spre alimentare, curent electric în loc de benzină sau motorină. Producătorii de automobile clasice, pe combustibil petrolier, nu au niciun interes să fie încurajată şi susţinută producţia de vehicule electrice. Glad Varga spune că doar în prima parte a acestui an au intrat în România peste 400.000 de maşini second hand, care sporesc poluarea. Crede el, cumva, că Germania, Franţa sau alt mahăr al UE are vreun interes ca numărul să scadă sau, dimpotrivă, România trebuie să rămână pe post de groapă de gunoi?
Având în vedere toate acestea, nu cumva legea pe care o susţine- absolut corect şi logic- Glad Varga este sabotată cu încrâncenare de către cei care vor fi afectaţi direct şi catastrofal de o schimbare crucială în evoluţia omenirii? Nu cumva Guvernul României, oricare ar fi el, nu va putea niciodată decide de capul lui într-o problemă globală de acest gen?

„Schimbările epocale nu s-au făcut şi nici nu se vor face vreodată fără bătălii crâncene”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !