COMENTARIUL ZILEI Şerpoaica fără ochelari

De Simion Todoca
COMENTARIUL ZILEI Şerpoaica fără ochelari
© Simion Todoca
Toată lumea se întreabă ce urmăreşte fosta noră a celui poreclit „Şarpele cu ochelari”, respectiv, Virgil Măgureanu, fostul şef al SRI, prin denunţurile sale.

Unii cred că vrea să obţină, prin şantaj, cât mai mulţi bani în urma divorţului de fiul lui Virgil Măgureanu, alţii cred că biata femeie nu a mai suportat teroarea şi se teme pentru viaţa ei. Părerea mea este că „distinsa” fostă noră este agent sub acoperire, nu de azi, de ieri, ci încă de pe vremea când îşi flutura nurii pe sub nasul puiului de şarpe, în scopul de a-l păcăli să o ia de nevastă. După ce şi-a văzut visul cu ochii, a fost, probabil, prinsă la mijloc între cele două tabere din serviciile secrete care de câţiva ani au intrat într-o luptă surdă, una rămânând fidelă până la moarte vechiului stăpân, cealaltă supusă celui actual. Indiciile rezonabile, respectiv denunţurile pe care le-a făcut, arată că a preferat tabăra opusă celei în care se afla fostul ei socru. Aiureala cu asasinarea lui Codruţ Marta a fost strecurată doar pentru ca toate conexiunile la acest caz să poată fi cât mai credibile. De pildă, atacurile la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu şi toată pleiada de politicieni pomeniţi de către madam în denunţurile ei.

De ce zic că fosta noră nu este decât o „acoperită” ? Cum altfel ar fi putut să ştie o mulţime de „secrete” despre zeci de persoane, cum ar fi, de pildă, Crin Antonescu? Mă îndoiesc că socrul ei, şeful SRI, era atât de prost încât să-i povestească secrete de serviciu şi de stat nevestei fiului său. Mai degrabă, de bun simţ este că, în timp ce-i era noră îi era şi subordonată, activând direct şi nemijlocit. Ipoteza că, din frânturi de discuţii, în timp, ar fi auzit câte ceva despre politicieni de rang înalt nu ţine, pentru că nu doar despre ei a pomenit în denunţ. De pildă, i-a denunţat pe Dan Carmen Daniela, prefect al judeţului Teleorman, Iancu Gigi Dorinel, şef serviciu juridic în cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Teleorman, Chelu Andreea, secretar al comunei Nenciuleşti, judeţul Teleorman, şi Georgescu Ion, secretar al comunei Olteni. Cei patru sunt acuzaţi de „fapte ce constituie, in opinia noastră (adică a DNA-NN), infracţuni extrem de grave, care atentează la valori morale fundamentale, periclitând grav ordinea socială şi functionarea credibilă şi predictibilă a instituţiilor fundamentale ale statului”. De unde să fi avut o simplă noră cunoştinţă despre aceste infracţiuni dacă nu ar fi făcut cercetări amănunţite ?

Aşadar, nu este decât un nou episod al războiului între taberele serviciilor, acutizat de miza uriaşă a alegerilor din acest an. Lupta este cu atât mai acerbă cu cât o mare parte din securiştii lui Băsescu au fost abandonaţi de către acesta, pentru a-şi salva propria piele, indiferent pe cine sacrifică. Aceştia încearcă să-l şantajeze, ca să-i protejeze mai departe, prin intermediul pârghiilor pe care încă le deţine şi, concomitent, trebuie să lupte şi cu securiştii noului stăpân, care, la rândul lui, are stăpâni mult mai sus puşi. Rezultatele alegerilor parlamentare şi instalarea noului Guvern vor arăta dacă stăpânul cel mare va fi de la Washington sau de la Bruxelles (Berlin).

„Povestea cu asasinarea lui Codruţ Marta a fost lansată pentru a da gravitate conexiunilor care se fac în jurul ei”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !