COMENTARIUL ZILEI Stat de drept, falimentul democrației

De Simion Todoca
Simion Todoca
Simion Todoca
De 26 de ani, românii amărâți țipă, fără să-i asculte cineva, că ei mor de foame, în timp ce alții fac averi uriașe, se destrăbăleazădupă cum le este pofta, aprinzându-și trabucurile cu hârtii de 100 euro.

Nu știu cum se face că, atunci când unii dintre ei sunt arestați, arătați opiniei publice, umiliți în public, victimele lor le iau apărarea ! Amărăștenii chiar cred în gogorița drepturilor omului, a statului de drept, a democrației. Omul de rând, săracul, crede că este vorba despre drepturile lui, că dacă votează pentru democrație vor fi respectate și drepturile lui, că JUSTIȚIA îi va face și lui dreptate.

Ce înseamnă, de fapt, drepturile omului ? Nu sunt povești, este realitatea crudă, nu doar la noi, ci în toată Uniunea Europeană, în toată lumea. Tribunalele europene și internaționale condamnă statul român să plătească despăgubiri unor interlopi aflați în pușcărie, pentru că nu le-a asigurat asistența stomatologică necesară, iar ei au făcut abces dentar ! Știți de unde ia statul român banii ca să plătească ? De la un bunic care face zilnic mulți kilometri, prin noroi sau zăpadă, ca să-și ducă nepoțelul la școală, de la o mamă care muncește 16 ore pe zi pentru un salariu care abia dacă atinge o treime din cheltuiala statului român pentru asigurarea confortului pușcăriașului care a ucis niște oameni, dar are drepturi . Bunicul sau mama, în schimb, nu au drepturi, au doar obligația de a plăti pentru respectarea drepturilor criminalilor. Abcesul dentar al unui criminal aflat în pușcărie a costat mai mult decât asigurarea transportului spre școală a o sută de copii care trec printre lupi și mistreți, rebegiți de frig, mulți kilometri, pentru a ajunge la școală.

Poate că reținerea lui Șova a fost o răfuială politică, poate că a fost o lovitură împotriva lui Ponta, dar este cert că mita pentru devalizarea tuturor companiilor statului de către cei aflați la putere a fost o practică . De ce a ales DNA să facă abuz de putere ? Pentru că toți cei aflați la putere au făcut așa o legislație bazată pe drepturile omului încât în vecii vecilor nu va putea nimeni să-i facă răspunzători. Drepturile infractorului prevalează asupra drepturilor oricărui cetățean care nu a furat miliarde de euro, ca să aibă de unde să-și cumpere dreptatea. Banii pe care i-a luat Șova de la CET-uri se concretizează în prețul Gigacaloriei. Plătit, cu vârf și îndesat, de către amărâți. Așa au făcut toți cei care s-au perindat la putere.

Întrebare : cei care ne cer să îi spulberăm pe toți, chiar sunt campionii dreptății ? Chiar trebuie să-i acredităm, pentru faptul că se dau drept campioni ai democrației ? Sigur, este farte greu să deosebești adevărul de minciună, dar, ați observat că, la toate partidele politice, sunt scoși din ecuația reformei tocmai cei care au cerut-o?

„Toate partidele pedalează pe promovarea tinerilor, dar îi elimină pe tineri”​0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !