COMENTARIUL ZILEI. Trocul lui Merklaus #rezistă

De Simion Todoca
Reactualizat la:
1Comentariu
COMENTARIUL ZILEI. Trocul lui Merklaus #rezistă
Nici nu a terminat Merklaus de rostit sintagma „Nu va fi așa”, cu referire la modificarea care i-ar fi retezat dreptul de a refuza, o singură dată, propunerile de procurori șefi, că onor membrii comisiei au și votat că nu se mai schimbă nimic.

Este doar unul dintre semnele care arată clar că trocul lui Merklaus cu PSDragnea rămâne valabil, iar prostimii i se aruncă în ochi tot felul de prafuri, ca să nu observe că partidul preferat al Sistemului, recte PSD, doar se preface că luptă la baionetă împotriva statului paralel. De fapt, paraleu, cum a fost și va rămâne, nu doar pe plaiurile dâmbovițene.

Pentru mine este cât se poate de evident că PSD a acceptat deja ca Merklaus să câștige al doilea mandat, iar social democrații și popularii PNL-iști să guverneze împreună, spre fericirea poporului, sub înțeleapta ocârmuire a lui Merklaus. Este simptomatic faptul că acest episod caragialesc din România s-a consumat la două zile după ce fuhrerul fără mustață a reușit să convingă SPD-ul să colaboreze în continuare. Aproape toți parlamentarii SPD i-au dat cu flit președintelui partidului, care a vrut să taie coada câinelui, să rupă alianța nocivă cu partidul lui Merkel, extrem de păguboasă pentru partid, care este în picaj tocmai din cauza cârdășiei cu demna stră-stră-strănepoată a Sfântului Imperiu de Răsărit de națiune germană.

Drept urmare, nu era normal ca și Românica să se supună directivelor șefei lui Merklaus? Nu contest că unii dintre capii PSD, conștientizând că Iohannis se va perpetua la putere, cu acceptul lor, au încercat să-i taie din prerogative, ca să poată coabita cu un președinte aflat la comanda și la cheremul lor.S-au izbit, însă, de interesesul celorlalți de a rămâne în preajma măcelăriei, chiar dacă nu ca patroni absoluți, măcar ca asociați.După modelul SPD-iștilor, care au spus că fac compromisuri pentru a rezolva una dintre cele mai grave crize politice ale Germaniei, PSD-iștii români se vor preface că luptă la baionetă, pentru a nu-și dezamăgi electoratul.Vor mima această luptă până în ultimul moment, acela al formării „guvernului meu”, adică al lui Merklaus, pe care îl vor ajuta la prezidențialele din 2019, punându-i un contracandidat de toată jena, care va face tot posibilul să piardă în turul doi, după modelul Ponta. Vă amintiți? După primul tur al prezidențialelor din 2014 Ponta avea un avantaj absolut zdrobitor față de Iohannis, dar în campania pentru turul doi a făcut tot ce era omenește posibil să piardă. Nu pot să pun mâna în foc că totul s-a făcut la comanda sa, poate că Sistemul, din care-nu am nicio îndoială-Ponta face parte, a decis să-l sacrifice.

Concret: în primul tur Ponta a fost votat masiv inclusiv de cetățeni de etnie germană, de țigani, de unguri, de membri ai numeroaselor culte religioase. Imediat după aceea, echipa lui de campanie a dezlănțuit un jihad dezgustător și ilogic împotriva tuturor celor care nu erau români ortodocși! Pur și simplu au băgat groaza în toți cei care nu erau români ortodocși, făcându-i să se răzgândească.

Iată de ce cred că următorul candidat al PSD la prezidențiale se va duce ca mielul la tăiere, în deplină cunoștință de cauză, având promisiuni sacrosante de recunoștință din partea țării și a neamului, sau amăgit, ca un fraier, de către PSD. Exact după modelul Crin Antonescu, care a beneficiat de clemență din partea DNA, pentru că a renunțat la înalta funcție de Președinte al PNL și al României, în favoarea lui Merklaus. Omul a judecat limpede, ca un gospodar așezat la casa lui: decât băgat la pușcărie pentru un mizilic de vilă, mai bine rămân cu vila, scap de dosar, iar în 2019 mă duc la Bruxelles, eurodeputat, cu circa 15.000 Euro pe lună cash în buzunar. Doar nu oi fi un fraier care se gândește la națiune, precum Brătienii.

Dincolo de toate acestea, să nu dăm cu piatra, nu avem de unde să știm dacă victimele jocurilor malefice au cedat pentru a-și salva pielea sau pentru că, de fapt, nu ele, ca persoane, erau și sunt vizate, ci funcțiile pe care le ocupau și le ocupă în statul român. PSD, dacă înțelege acest lucru, trebuie să înceteze să mai dea impresia că este în slujba lui Dragnea, nu a poporului. Poporul PSD-ist, vorba lui Iliescu, trebuie să conștientizeze că nu are nevoie de un jupân, ci de un om care să-i apere interesele. Să-i ceară să se retragă, să accepte oferta lui Iohannis și a Sistemului, de lăsare în pace, de asigurare a unei bătrâneți liniștite, cu seri la gura sobei, împreună cu Kovesi, Coldea și Ponta, prăjind pești prinși pe lacul Belina. Desigur, sub supravegherea atentă a lui Băsescu, căruia atâta amar de vreme i-a fost mână dreaptă. Poate că, la bătrânețe, va înțelege și el că o unealtă a Sistemului, oricât de capabilă este, nu va ajunge decât extrem de rar să-l conducă.

„Foarte rar o unealtă a Sistemului ajunge să-l și conducă”1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor