COMENTARIUL ZILEI Un altfel de 11 septembrie

De Simion Todoca
Simion Todoca
Simion Todoca
Odată cu trecerea anilor, treptat, s-a înţeles că atentatele de la 11 septembrie 2001, din SUA, au fost săvârşite cu acordul tacit al serviciilor secrete americane, care, astfel, au obţinut ceea ce nu ar fi obţinut niciodată: statutul de jandarm al lumii, cu dreptul de a interveni oriunde crede de cuviinţă, pentru a lupta împotriva teroriştilor.

Care terorişti, de regulă, vieţuiesc în zonele bogate în resurse minerale, îndeosebi ţiţei, zone în care, ca un făcut, sunt dictatori care îşi asupresc popoarele şi trebuie detronaţi, judecaţi şi condamnaţi. Asta, dacă nu îi ucid din capul locului forţele „democratice” ridicate la luptă.
La o scară mai largă, invazia Europei de către migranţi din zonele de conflict şi din unele care vor deveni de conflict, este tot un fel de 11 septembrie, orchestrat cu grijă de mai mult timp. Marile puteri ale lumii se arată dispuse să găzduiască sute de mii de refugiaţi, dînd dovadă de milă creştinească şi înţelegere. Mai încolo, se va vedea că în funcţie de numărul de refugiaţi adoptaţi se va face împărţeala. Cu cît ai contribuit mai mult la „doborârea dictatorilor” şi instaurarea regimurilor democratice din ţările în cauză, cu atât mai consistentă va fi partea de resurse pe care o vei „administra” în numele poporului scos de sub dictatură. Nu mult, doar câţiva ani, până când democraţiile fragile vor prinde rădăcini, iar armatele vor putea pleca acasă. Înacest timp, nimeni nu te va împiedica să-ţi aduci de acasă deşeurile chimice, otrăvitoare, ba chiar nucleare, să le îngropi, fără să-ţi aibă cineva treaba, în deşert. Nu prin ţările sărace din Europa, cu ajutorul guvernanţilor corupţi, ca şi până acum. O treabă excelentă, cu banii economisiţi la două-trei transporturi ai putea să întreţii chiar şi un milion de refugiaţi.
Cel mai probabil, cei care cu bună ştiinţă au provocat invazia Europei cunosc perfect pericolele, dar ştiu la fel de bine că ei nu vor mai trăi ca să vadă consecinţele. Se amăgesc cu ideea că, acum, ţările lor pot să tragă un folos pe termen mediu, iar urmaşii lor vor găsi, la rîndul lor, soluţii. Pun pariu că la scurt timp după „instalarea” migranţilor aceştia vor servi drept pretext pentru directive extrem de dure ale Comosiei Europene. Directive de natură să reducă drastic procentajul de suveranitate pe care îl mai au ţările membre ale UE. Evident, cele mai mici şi mai sărace.

„După instalarea migranţilor, Comisia Europeană va emite directive de natură să scadă drastic suveranitatea statelor membre UE”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !