COMENTARIUL ZILEI UNPR, cum a venit aşa se duce

De Simion Todoca
COMENTARIUL ZILEI UNPR, cum a venit aşa se duce
Generalul Oprea este terminat din punct de vedere politic, suferind cea mai grea înfrângere pe care a avut-o vreodată.

Nu, nu vorbesc despre încuviinţarea cercetării penale, ci depre aşa zisul protocol semnat cu PSD, un protocol care nu promite UNPR-iştilor de la Bucureşti şi din teritoriu nimic. Faptul că sunt permise colabări locale, inclusiv sub formă de alianţe electorale, pentru a scoate rezultate cât mai bune, nu înseamnă că acele alianţe locale sunt şi obligatorii. Or, din moment ce nu-i obligă conducerea centrală, PSD-iştii din teritoriu nu vor mai accepta să sacrifice locuri pe liste pentru UNPR. Rezultatele la locale vor fi catastrofale pentru UNPR, iar după aceea va începe exodul invers, toţi parlamentarii racolaţi din interes sau pe alte căi de către general căutându-şi alte partide.

Confruntat cu o asemenea situaţie, generalul nu va avea altă soluţie decât să fuzioneze prin absorbţie cu PSD, fără a obţine prea multe pentru oamenii săi. Mai ales dacă situaţia sa personală se va înrăutăţi, din punct de vedere judiciar, generalul îşi va lăsa oastea de izbelişte pentru a-şi salva pielea. Forma sub care a fost semnat acest protocol nu-i lasă lui Oprea nicio iluzie în privinţa unei eventuale participări în alianţă cu PSD la alegerile parlamentare, Iohannis punându-i demult în vedere lui Dragnea că, după alegerile parlamentare, el va discuta cu PNL şi PSD, însă sub nicio formă cu o alianţă în care să fie UNPR. La şantaj, Oprea a declarat că UNPR este gata să voteze alături de PNL, în Parlament, pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi, însă a fost crunt dezamăgit când a văzut că liberalii, la porunca lui Iohannis, nu îi promit absolut nimic, nici măcar posibilitatea unor alianţe la locale, prin cine ştie ce cătune.

Acesta a fost motivul pentru care Oprea a acceptat să semneze un petec de hârtie, în care se prevede că UNPR este împotriva alegerii primarilor în două tururi. Hârtia nu are nicio valoare din punct de vedere juridic, dar, la o adică, poate fi folosită pentru debarcarea lui Oprea de la cârma partidului, la momentul oportun şi instalarea unei conduceri care să parafeze absorbţia UNPR de către marele partid PSD. Iar UNPR va muri aşa cum s-a născut: fără să fi participat vreodată pe propriile-i picioare la alegeri, ci întotdeauna la remorcă. S-a născut direct în Parlament, cu parlamentari transfugi de la alte partide, mai ales de la PSD, la comanda lui Traian Băsescu, pentru a-i face jocurile, sub pretextul interesului naţional. L-a invocat şi acum, pe ultima sută, dar nu l-a mai crezut nimeni.

„Generalul Oprea a suferit cea mai mare înfrângere, iar partidul său este pe cale dedispariţie”

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !