COMENTARIUL ZILEI Varanul, tot varan rămâne

De Simion Todoca
Simion Todoca
Simion Todoca
Scriam cu ceva vreme în urmă că Dan Voiculescu este un securist de modă veche, dintre cei care înţeleg că au datoria ca, în schimbul puterii şi averii primite de la ţară, să dea o parte înapoi. Lucru pe care Voiculescu demonstrează că îl face, prin fundaţiile sale, care sponsorizează, promovează tineri de valoare, dar face şi alte fapte cu caracter social.

Din păcate, în privinţa caracterului nu diferă de securiştii deprinşi ca toţi să le asculte comenzile, să lupte pentru ei până la capăt, cu orice preţ. Doar pentru că Daniel Constantin, pe care el l-a făcut preşedinte de partid şi ministru, a refuzat să-şi rişte libertatea, printr-o acţiune împotriva legii, ca să-i aducă „tătucului” său un ajutor iluzoriu în încercarea de a scăpa de puşcărie, fostul securist îl urmăreşte până în pânzele albe. Uitând că Daniel Constantin şi Victor Ponta au luptat la baionetă împotriva lui Băsescu, în cadrul aceluiaşi Guvern care a declanşat suspendarea şi referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, inclusiv pentru perspectiva de a-i salva lui pielea, Dan Voiculescu aruncă, din puşcărie, tot felul de acuze la adresa lui Ponta şi a Guvernului. Nu mai contează că loveşte în cei care l-au apărat atâta vreme, important este ca el să-şi verse veninul, în principal împotriva lui Daniel Constantin şi în secundar împotriva PSD, care nu a ştiut să pună în locul ministrului Ioan Rus pe cineva care să nu treacă, la momentul oportun, în tabăra duşmanului. Pentru că, să fie clar, fără trădarea lui Rus nici Curtea Constituţională nu ar mai fi putut să-l scape pe Băsescu.

Din alt unghi, Voiculescu, al cărui trust dispune de cei mai buni oameni de presă, analişti politici şi comentatori din România, îi pune pe aceştia să-şi canalizeze activitatea exclusiv pe răfuiala sa personală cu Traian Băsescu, doar-doar va avea satisfacţia să-l vadă şi pe el după gratii. După cum, dealtfel, merită. Într-adevăr, românii nu trebuie să uite cine a fost şi ce ticăloşii a făcut Traian Băsescu, iar toate eforturile pentru stoparea revenirii la putere a lui şi a clicii sale trebuie făcute. Însă, în momentul în care patronul îţi dă ordin să-i ataci pe toţi cei care l-au nemulţumit pe el, indiferent că au avut sau nu au avut vreo vină, arunci o grea povară asupra acelor ziarişti şi oameni care au luptat până în pânzele albe împotriva dictaturii Băsescu. Lumea începe să creadă că nu tot ce spun despre Băsescu este adevărat, că inventează, doar pentru că le-a dat ordin Voiculescu, aşa cum le-a dat ordin să-l atace pe Daniel Constantin sau pe Victor Ponta. Un lucru care ar demonstra că lui Dan Voiculescu nu-i pasă nici cât negru sub unghie nici măcar de soarta oamenilor de lângă el, care l-au slujit şi au crezut în el, darămite de proştii care votează. O mentalitate care nu îl plasează în rândul securiştilor care şi-au apărat ţara fără să profite de poziţia lor.
Un lucru bun face, totuşi, Voiculescu: atacurile sale furibunde artă că nici măcar PC, condus de Daniel Constantin, mai ales în ultima perioadă, nu a mai fost „partidul lui Voiculescu”. Cu atât mai puţin acum, când s-a topit în ALDE, împotriva protestelor acestuia.

„Dorinţa oarbă de răzbunare împotriva celor care nu şi-au riscat liberatea pentru a o salva pe a ta dovedeşte adevăratul caracter”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !