COMENTARIUL ZILEI Vrem reformă, nu schimbare!

De Simion Todoca
COMENTARIUL ZILEI Vrem reformă, nu schimbare!
© Simion Todoca
Toată lumea ţipă că aşa nu mai merge, că este nevoie de reformă în educaţie, justiţie, sănătate şi alte domenii, dar atunci când Guvernul vrea să schimbe ceva este acuzat că vrea să distrugă, că măsurile pe care vrea să le ia dau dovadă de incompetenţă şi rea voinţă crasă, că vrea să subjuge justiţia şi alte cele.

De fapt, nimeni nu vrea o schimbare a sistemului, pentru că actualul, aşa prost şi colcâind de corupţie, permite partidelor aflate la putere să se afle la butoane şi după ce se schimbă guvernările. Fiecare partid are grijă ca în mandatul său să-şi implanteze oamenii în funcţii cheie, pe care să le exploateze pe termen mediu, până la revenirea la putere.

Opoziţia face permanent scandal nu pentru că ar vrea într-adevăr reformă, ci doar pentru a puncta electoral, chiar dacă o face pe baza unor minciuni gogonate, pentru a convinge prostimea că Guvernul instalat este mult mai prost decât cel pe care l-a avut ea. Un exemplu cât se poate de edificator s-a ivit chiar zilele acestea: ministrul Ionuţ Mişa a semnat alături de miniştrii de finanţe ai Franţei, Germaniei, Italiei şi Spaniei documentul care solicită Comisiei prezentarea unei soluţii care să conducă la stabilirea unui impozit armonizat pe cifra de afaceri generată în statele membre ale UE de companiile din domeniul tehnologiilor digitale. Franţa, Germania, Italia şi Spania vor ca multinaţionalele din IT, precum Amazon şi Google, să plătească impozit pe cifra de afaceri în loc de impozit pe profit, cum plătesc acum, au anunţat miniştrii de finanţe ai acestor ţări într-o scrisoare comună.

Ce scandal monstru s-a iscat când Guvernul PSD-ALDE a venit cu această idee! PNL, USR şi ceilalţi au urlat din toţi bojocii că Guvernul comunist vrea să distrugă economia României, să falimenteze firmele etc. Păi, dacă este o idee atât de proastă, înseamnă că miniştrii de finanţe ai ţărilor amintite mai sus vor să-şi distrugă propriile economii. Pe de altă parte, dacă distinşii miniştri ai acestor mahări ai UE susţin că impozitul pe cifra de afaceri este o soluţie bună, de ce au sărit ca arşi diverşi ţuţări de prin cancelarii să-i susţină pe cei care aruncau anatema asupra Guvernului ? La fel au procedat şi când a fost vorba despre legile justiţiei sau despre diverse alte iniţiative ale Guvernului. Nu contează cât de juste sunt măsurile pe care le ia Guvernul, contează doar ca acesta să fie discreditat permanent, pentru că nu convine fuhrerului Merkel şi clicii sale, România trebuie condusă de popularii europeni, pentru deplina şi definitiva colonizare.

„Nimeni nu vrea reformă reală, ci perpetuarea sistemului colcăind de corupţie”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !