Comercianţi amendaţi de Iepuraş

3Comentarii
Comercianţi amendaţi de Iepuraş
Comercianţi amendaţi de Iepuraş
ARAD – Inspectorii OJPC Arad au aplicat, înainte de Paşti, amenzi în valoare de 56.900 de lei.

Pieţele şi magazinele arădene au fost bătute în lung şi-n lat, înainte de Paşti, de inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) şi cei ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

Au fost vizate în special mărfurile specifice sărbătorilor pascale, carnea de miel, ouăle, vopsea de ouă, produsele de patiserie, băuturile alcoolice, vinul, ciocolata, produsele din ciocolată, dar şi produsele de post.

„Au fost verificaţi 42 de agenţi economici, la 30 dintre ei constatându-se abateri de la normele legale, drept pentru care, inspectorii noştri au aplicat şase avertismente şi 24 de amenzi contravenţionale, în valoare de 56.900 de lei”, a declarat Ioan Hârlău, purtătorul de cuvânt al OJPC Arad.

Păstrate la cald

Inspectorii celor două instituţii au descoperit carne, preparate din carne, peşte şi produse de patiserie neînsoţite de elementele de identificare-caracterizare, cu elemente de identificare incomplete sau cu astfel de elemente netraduse în limba română, carne, preparate din carne şi ouă depozitate în condiţii absolut improprii, fructe depreciate calitativ cu modificări organoleptice în ceea ce priveşte aspectul, culoarea, gradul de coacere, consistenţa, unele fructe fiind pline de mucegai.

De asemenea, s-au descoperit nereguli în ceea ce priveşte carnea de pasăre verificată, găsindu-se ficat şi carcase de găină cu alt aspect decât cel normal, cu o culoare şi o consistenţă schimbate şi un miros persistent.

„S-au mai constatat că în cazul unor societăţi comerciale nu era afişată denumirea firmei şi codul de înregistrare la Registrul Comerţului, preţurile nu erau afişate. De asemeanea, au fost depistate produse perisabile, preparate din carne, cu caracteristici organoleptice modificate (aspect, culoare, consistenţă)”, a ţinut să precizeze Hârlău.

Mai mult, o serie de comercianţi nu au dat doi bani pe recomandările producătorilor, păstrând marfa la temperaturi mai mari decât cele recomandate.

„Dacă la ouă, temperatura maximă este de 14 grade, le-am găsit păstrate la 18-20 de grade, ciocolata şi produsele din ciocolată trebuia păstrată la 12-16 grade şi nu la 18-20 de grade, carnea refrigerată la 6 grade şi nu la 8-9 grade, iar carnea congelată, în loc să fie păstrată la minus 15 grade, era depozitată la minus 11, minus 12 grade”, mai spune Ioan Hârlău.

L.S.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor