Comerţ la licitat lângă patinoar

5Comentarii
Comerţ la licitat lângă patinoar
ARAD – Primăria speră să adune venituri din activitatea comercială de lângă patinoar, închis încă din cauza ploilor.

Măcar din comerţ cu ceaiuri să iasă bani, dacă din partinoar nu se poate, deşi în acest obiectiv Primăria Arad a investit peste două milioane de euro. Municipalitatea a decis, de curând, să scoată la licitaţie, peste nici trei zile (pe 9 decembrie), prin intermediul Direcţiei Patrimoniu – Serviciul Zone de Agrement, gheretele de lângă patinoar.

Mai exact, joi, cu începere de la ora 14, Primăria va organiza „licitaţie publică cu strigare în vederea închirierii unor spaţii comerciale amplasate la Patinoarul Municipal Arad, str. Cetăţii FN”, evenimentul având loc la sediul Primăriei, camera 23. Este vorba de patru gherete, dintre care trei vor fi destinate activităţii de alimentaţie publică iar una vânzării de articole sportive, cu excepţia închirierii. Fiecare gheretă are o suprafaţă de 9,372 de metri pătraţi şi vor avea fiecare exact aceeaşi destinaţie ca cea conferită lor la prima licitaţie de gen (organizată la un an după deschiderea patinoarului).

Rămâne de văzut cine va risca să închirieze gheretele din vecinătatea pantinoarului, în condiţiile în care anul trecut patinoarul a stat mai mult închis.

Îngheaţă de o săptămână

Primăria Arad nu a reuşit nici până astăzi să-şi contabilizeze veniturile obţinute de-a lungul iernii 2009-2010 la patinoar, probabil nu pentru că ar fi fost greu de numărat banii, ci pentru că suma e mai degrabă prea „ruşinoasă” pentru a o face publică. Totuşi, situaţia s-ar putea schimba de acum, în condiţiile în care, chiar şi pe timp de vară, patinoarul ar putea produce bani. Pe suprafaţa lui a fost montat un gazon de iarbă artificială, pentru practicarea sporturilor cu mingea. Acum iarba a fost supusă procesului de îngheţare (primăria şi-a comandat iarbă care poate fi înghetaţă), însă procesul nu s-a încheiat deşi… a început săpămâna trecută. Ploile au stricat planurile Primăriei de a da drumul la activitatea pe patinoar. Ieri, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Corina Drăghici, declara faptul că speră „că în această săptămână vom deschide patinoarul”.

Zile numărate pe degete

Veniturile patinoarului pot fi considerate deja compromise, dat fiind faptul că suntem deja în luna decembrie iar obiectivul nu s-a deschis. Anul trecut, numărul zilelor în care patinoarul a stat deschis a fost, pe timpul iernii, mult mai mic decât cel în care acesta a fost închis. 

A.B.D.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor