Comerţul şi construcţiile susţin sectorul privat

Comerţul şi construcţiile susţin sectorul privat
ARAD. Anul 2009 a fost marcat de falimente, dizvolvări de companii şi intrări în insolvenţă. Potrivit unei raportări realizate de Federaţia Regională a Înreprinderilor Mici şi Mijlocii Regiunea Vest în parteneriat cu Consiliul Naţional al Înreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România – Filiala Arad, în anul 2009 dintre cele 97.733 de companii existente în Regiunea Vest, 17.780 se află într-o situaţie precară.

„Referindu-ne strict la judeţul Arad observăm că au fost înfiinţate 2.780 de companii, dar în acelaşi timp altele 1.064 au fost radiate, 585 dizolvate, 2.533 suspendate iar alte 411 au intrat în insolvenţă. Cu toate acestea judeţul nu se situează printre cele «fruntaşe» dat fiind poziţia transfrontalieră, dar şi faptul că în Vestul ţării nivelul de trai a fost întotdeauna ceva mai ridicat”, a apreciat preşedintele CNIPMMR Arad, Mircea Purcaru.

De partea cealaltă în anul 2009 peste 10 mii de companii au fost înfiinţate în întreaga Regiune. După principala activitate declarată, rezultă faptul că în sectorul privat societăţiile ce practică producţia agricolă, comerţul cu amănuntul, construcţiile sau serviciile, au fost cele care s-au înfiinţat cu preponderanţă.

JA-A.P.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !