Comisia Europeană a aprobat Masterplanul pentru deşeuri

6Comentarii
Comisia Europeană a aprobat Masterplanul pentru deşeuri
ARAD – Proiectul de gestionare a deşeurilor în judeţul Arad a fost aprobat la Bruxelles.

Aradul este primul judeţ care a primit aprobarea Comisiei Europere pentru implementarea proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor solide din judeţul Arad”. „Se aprobă contribuţia financiară din partea Fondului European de Dezvoltare Regională pentru proiect”, se arată în Deciziei Comisiei Europene. Acest proiect face parte din Programul Operaţional de Mediu pentru asistenţă structurală prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi Fondul de Coeziune.

Start întârziat, finiş rapid

Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Arad, realizarea este cu atât mai mare cu cât judeţul Arad a făcut parte din ultimul «val», conform strategiei Ministerului Mediului, care a acordat prioritate judeţelor mai mari în demararea proiectului de gestionare a deşeurilor. Cu toate acestea, suntem printre primele judeţe care beneficiază de fonduri europene pentru a rezolva problema colectării deşeurilor. Aradul se numără printre cele patru care au depus întreaga documentaţie la Comisia Europeană şi primul care a trecut de analiza Comisiei Europene.

„Prin acest proiect vom respecta toate normele Uniunii Europene privind gestionarea deşeurilor şi, implicit, protejarea mediului. Proiectul aduce cu sine şi colectarea selectivă a deşeurilor de la nivelul populaţiei, transportul şi depozitarea, totul din fonduri europene”, a afirmat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.

Staţii de compostare şi sortare

Pe raza judeţului vor fi construite două staţii de compostare, o staţie de sortare şi mai multe staţii de transfer. Se va realiza colectarea selectivă a deşeurilor, transportul acestora şi exploatarea staţiilor de transfer, transportul deşeurilor de la staţiile de transfer la depozitul ecologic. Totodată, vor fi achiziţionate echipamentele necesare funcţionării sistemului de management integrat al deşeurilor pentru judeţul Arad.

S.B.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor