Comitetul lui Nicușor Dan, la secret

De Simion Todoca
11Comentarii
Comitetul lui Nicușor Dan, la secret
© FOTO: S.T.
Președintele partidului Uniunea Salvați România, Nicușor Dan, a poposit, vineri, la Arad, unde a avut două „runde” de discuții.

Mai întâi, cu reprezentanții mai multor asociații din Consiliul Local Civic, care i-au spus ce probleme are Aradul, pe diferite domenii și ce așteptări au de la partidul politic, dacă va intra în Parlament.Pe scurt, Dan Artimon a subliniat că „federația de asociații” intitulată CLC nu intenționează- cel puțin deocamdată”- să se înroleze politic, ci ar dori ca partidul Uniunea Salvați România să colaboreze cu asociațiile civice pentru identificarea unor puncte din programul politic.

Comitetul, la secret

L-am întrebat pe Nicușor Dan dacă există sau nu există la Arad un Comitet de inițiativă pentru formarea organizației USR. A răspuns că da, există, fiind alcătuit din circa 40 de persoane, dar că nu poate să ne spună cine sunt acelea. Ne-a dezvăluit doar faptul că aceste persoane au fost selectate dintre cele care au trimis declarații de susținere pentru USR, în timp ce altele au fost „ejectate” fie pe motiv că au mai fost și pe la alte partide, fie pentru că, pur și simplu, vorbeau prostii. A urmat, după aceea, o întâlnire cu unii dintre cei 40. Cu amendamentul că înainte de această întâlnire au am discutat cu unii dintre ei și ne-au spus că, de facto, nu există un Comitet, ci o sumă de oameni care, de principiu, sunt de acord cu liniile directoare ale noului partid. Au fost, însă, invitați la discuții și alții, cum ar fi consilierul independent Marin Lupaș, Vlad Botoș, Adrian Wiener.

Sunt mulți

Din toată „descinderea” lui Nicușor Dan s-a desprins ideea că, în mod cert, în perioada 01-15 septembrie, se va forma la Arad filiala USR, cu alegeri și tot tacâmul de rigoare. Concluzia pe care am tras-o este că sunt destul de mulți doritori să „nășească” filiala, dar, desigur, cu ei în prim plan. După cum ne-a asigurat Nicușor Dan, va alege soluția cea mai potrivită, după ce toți doritorii vor fi trecuți pe sub furcile caudine. Ceea ce este sigur, nu va fi picior de actuali membri de vază pe la diferite partide consacrate pe arena politică românească.20160805_131538

20160805_131615

20160805_13165211Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor