Compania de Apă a semnat recepţia lucrărilor de la Ineu, Pâncota, Şiria şi Galşa

De Diana Dutu
Compania de Apă a semnat recepţia lucrărilor de la Ineu, Pâncota, Şiria şi Galşa
E vorba de reabilitarea şi extinderea reţelei de apă pe o lungime de 45,8 km şi a reţelei de canalizare pe 45,8 km.

Lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare în Ineu, Şiria, Pâncota şi Galşa au ajuns la momentul semnării recepţiei. Demarate în anul 2013, acestea au fost finalizate în luna decembrie a anului 2016. Începând cu anul 2017 a fost constituită comisia de recepţie a lucrărilor, a cărei activitate s-a desfăşurat până în anul 2018 şi a constat în inspecţia în vederea recepţionării lucrărilor executate. Potrivit Companiei de Apă, contractul va beneficia de o perioadă de notificare a defectelor de 12 luni, în care toate neconformităţile care se vor constata vor fi remediate de către antreprenor. După încheierea acestei perioade va fi efectuată recepţia finală.

Cifre

În cifre, contractul de lucrări înseamnă: reabilitarea şi extinderea reţelei de apă pe o lungime de 45,8 km cu executarea unui număr de 2.152 de branşamente de apă, reabilitarea şi extinderea reţelei de canalizare pe o lungime de 81,26 km cu executarea unui număr de 4.279 de racorduri de canal şi executarea unui număr de 13 Staţii de Pompare Apă uzată.

Lucrările s-au desfăşurat în oraşele Ineu şi Pâncota, comuna Şiria şi localitatea Galşa, valoarea totală a acestora ridicându-se la 62.117.651,55 lei.

Al 11-lea contract

CL7 „Reabilitare şi extindere reţele de apă şi canalizare în Ineu, Şiria şi Pâncota” a fost cel de-al unsprezecelea contract adjudecat în cadrul proiectului POS Mediu, fiind atribuit, prin licitaţie deschisă, companiei Hidroconstrucţia SA.

Proiectele au fost cofinanţate de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” 2007 – 2013 şi Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Compania de Apă Arad S.A. a susţinut o parte a finanţării.

Proiectele

Investiţiile realizate prin contractul CL7 „Reabilitare şi extindere reţele de apă şi canalizare în Ineu, Şiria şi Pâncota” a demarat în cadrul Proiectului CCI Nr. 2009RO161PR001/19314-CL6 „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad” şi s-a încheiat în cadrul Proiectului Cod SMIS 2014+ 106974 „Fazarea proiectului Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Arad”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !