Competenţe digitale la Bac’

8Comentarii
Competenţe digitale la Bac’
ARAD – Luni începe cea de-a treia probă a examenului de bacalaureat: evaluarea competenţelor digitale.

Conform metodologiei de desfăşurare a examenului de Bacalaureat, în perioada  19-29 aprilie se desfăşoară a treia  probă a acestui examen, proba de evaluare a competenţelor digitale.

În judeţul Arad, proba este organizată în cele 41 de unităţi de învăţământ liceal desemnate de Comisia judeţeană de Bacalaureat drept centre de examen pentru evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale. La proba aceasta participă un număr de 4774 candidaţi.

Proba de evaluare a competenţelor digitale se desfăşoară în laboratoarele de informatică din fiecare unitate şcolară, intervalul de timp alocat rezolvării subiectului fiind de 90 de minute. Varianta de subiecte este compusă din două fişe de lucru care cuprind sarcinile propuse candidaţilor spre rezolvare, astfel: în prima etapă cu conexiune funcţională la Internet – 30 de minute, în a doua etapă fără  conexiune la Internet – 60 de minute.

În ceea ce priveşte modalitatea de  certificare a competenţelor digitale, în funcţie de punctajul obţinut se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului, astfel : utilizator începător (0-25 puncte), utilizator de nivel mediu (26-50 puncte), utilizator avansat (51-74 puncte), utilizator experimentat (75-100 puncte).

JA -V.F.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor