Competiție internă în PNL!

De Simion Todoca
Reactualizat la:
4Comentarii
Competiție internă în PNL!
© „Sediul de la Bruxelles, o țintă pentru mulți doritori”
Gheorghe Falcă așteaptă parcurgerea procedurilor pentru a decide dacă va candida la europarlamentare

Biroul Executiv al PNL a decis în şedinţa de luni, 30 iulie, modalitatea în care va fi întocmită lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare. Înscrierile în competiţia internă se face până pe 1 septembrie, pe baza dosarelor de candidatură.

Pentru a putea candida pe listele PNL, membrii PNL trebuie să reprezinte o euroregiune de dezvoltare şi să beneficieze de sprijinul a jumătate plus unul dintre filialele din regiunea de dezvoltare.

Fiecare regiune de dezvoltare va avea câte 4 candidaţi plus unul supleant.

Ierarhia candidaţilor pe listă va fi stabilită în funcţie de apartenenţa candidaţilor la o euroregiune, pentru respectarea reprezentativităţii echilibrului la euroregiuni şi de punctajul dobândit de fiecare candidat, evaluarea urmând să fie făcută de către Biroul Executiv.

Falcă nu a decis încă

Contactat telefonic, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat că nu se pronunță în niciun fel și nici nu poate spune dacă se va înscrie sau nu în cursă, deoarece era în desfășurare ședința Biroului Politic Național, care avea pe ordinea de zi inclusiv criteriile stabilite de Biroul Executiv. Ședință la care era prezent și el, în calitate de președinte de filială județeană. În plus, ultimul cuvânt îl va avea Consiliul Național al PNL, care se va desfășura la București, pe 04 august. Consiliu care, de fapt, nu pentru lista la europarlamentare a fost convocat, ci pentru a se vedea câtă susținere mai are Ludovic Orban, dacă va fi sau nu convocat un Congres Extraordinar de alegeri. Iar de aceasta va depinde în mod covârșitor inclusiv lista candidaților la alegerile europarlamentare.

„Nu comentez în niciun fel, nu pot să spun astăzi dacă voi candida sau nu ” Gheorghe Falcă4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor