Competiții sportive de anvergură

De JA-D.A.
Reactualizat la:
Competiții sportive de anvergură
ARAD. Cu ocazia Zilelor Academice Ardădene, în organizarea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

În cadrul celei de-a XXV-a ediții a Zilelor Academice, dedicate împlinirii a 25 de ani de la înființarea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, Facultatea Științe ale Educației, Psihologie și Educație Fizică și Sport, a organizat competiții sportive atât pe stadionul Gloria, cât și în Sala de Sport „Vasile Goldiș” din Micalaca.

„Facultatea noastră a avut patru secțiuni pentru fiecare program în parte: Secțiunea de Calitate a educației în mileniul III – pentru Pedagogie, Psihologul în comunitate pentru Psihologie, dar și sesiuni pentru celelalte specializări. Am avut o participare largă în mod special la Pedagogie din partea cadrelor didactice din cadrul Facultății noastre, dar și de la alte facultăţi din țară acum ar fi din Timișoara, Cluj Napoca, Oradea, ceea ce spune multe în sensul că această sesiune de comunicări și-a câștigat un renume, noi aflându-ne la cea de-a V-a ediție. Lucrările au fost valoroase și le vom valorifica prin realizarea unui album cu lucrările din toate cele patru secțiuni ale Facultății. Pe lângă acestea, am putut să constat că au fost teme diverse, care au abordat problema calității în educație, problema locului și rolului psihologului și a asistentului social în societate, dar și locul și rolul educației fizice și a sportului în lumea contemporană. Din acest punct de vedere am folosit tot spațiul pentru desfăşurarea lucrărilor. Am reușit să asigurăm și o participare a studenților din anii terminali, ceea ce arată creșterea interesului pentru participarea la aceste manifestări. La domeniul de Științe ale Educației au fost aproximativ 27 de lucrări, la Educație Fizică și Sport am avut 17 lucrări, la Psihologie am avut 11 lucrări, iar la Asistență socială am avut aproximativ 7 lucrări. În total am avut aproximativ 65 de lucrări, deoarece am luat în considerare și secțiunea pentru studenți”, a declarat prof. univ. dr. Teodor Pătrăuță, decanul Facultății de Științe ale Educației, Psihologie și Educație Fizică și Sport.
Duminică, 17 mai, a fost ziua dedicată sportului, fiind organizate activităţi sportive pe ternul Gloria , dar și în Sala de Sport a Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” de pe strada Voinicilor.

„Ziua dedicată sportului a semnificat faptul că și această activitate a avut menirea sa în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Academice Arădene, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea Universității noastre. Pe ternul Gloria am avut probele de atletism, iar în sală am avut înscrise patru echipe de fotbal, respectiv echipa Facultății de Medicină Generală, echipa Facultății de Medicină Dentară, echipa Facultății de Științe Juridice, dar și o echipă formată din elevii de la liceele arădene. Am acordat cupe și medalii, dar și diplome. Vreau să precizez că UVVG este singura universitate privată din țară care are o echipă de fotbal înscrisă în Campionatul Național de Fotbal Studențesc, campionat care a debutat cu câteva săptămâni în urmă și în care Universitatea noastră a avut deja trei meciuri. Primul meci a fost cu Universitatea din Oradea, scor 1-1, cu Universitatea de Vest din Timișoara, scor 2-0 pentru noi, dar și meciul cu Universitatea Politehnică din Timișoara, scor 3-1 pentru Universitatea noastră”, a încheiat prof. univ. dr. Teodor Pătrăuță, decanul Facultății de Științe ale Educației, Psihologie și Educație Fizică și Sport.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !